در مورد چاپ و نشر کتاب بیشتر بدانید...

انواع رزومه، اهمیت کتاب در رزومه و نرم‌افزارهای ساخت رزومه

انواع رزومه، اهمیت کتاب در رزومه و نرم‌افزارهای ساخت رزومه

رزومه‌ها انواع مختلفی دارند که هر یک برای نیل به هدفی مشخص، گردآوری می‌شوند و از آنجایی که نمی‌توان یک نوع رزومه را برای تمامی شغل‌ها در نظر گرفت؛ بنابراین آشنایی با انواع مختلف آن خالی از لطف نیست. در این قسمت به معرفی شاخص‌ترین و رایج‌ترین انواع رزومه می‌پردازیم.

انواع رزومه

رزومه زمانی

رزومه زمانی معمولاً محبوب‌ترین نوع رزومه از دیدگاه کارفرمایان به حساب می‌آید؛ چرا که در این نوع رزومه، سوابق و تجربیات کاری و تحصیلی به‌صورت معکوس یعنی از جدیدترین به قدیمی‌ترین نوشته می‌شود و کارفرمایان می‌توانند در مدت زمان کوتاهی، چشم‌انداز مفیدی بر سوابق فرد متقاضی داشته باشند.

رزومه زمانی معمولاً سیر منطقی و شفافی از مسیر شغلی و تحصیلی شما از گذشته تاکنون را ارائه می‌کند. برای نوشتن سوابق کاری خود بر اساس زمان، الزام به نوشتن شغل‌های تمام وقت و یا سازمانی نمی‌باشد؛ بلکه می‌توانید تمامی فعالیت‌های شغلی که داشته‌اید از جمله نیمه‌وقت، فریلنسری، کارآموزی و… را نیز ذکر نمایید؛ زیرا هدف از این رزومه بیشتر نشان دادن سوابق کاری‌تان است.

رزومه حرفه‌ای

رزومه باید با در نظر گرفتن یک موقعیت شغلی خاص نوشته شود تا مهارت‌های فرد با شرایط استخدامی آن شغل، بیشترین مطابقت را داشته باشد.

بخش‌بندی رزومه باید ساختاری منطقی داشته باشد تا به‌راحتی قابل مطالعه و مفهوم باشد.

باید کوتاه و مختصر بوده و در عین حال، حاوی اطلاعات مفید باشد.

محتوای رزومه نباید غلط املایی و دستور زبانی داشته باشد. نوع و اندازه فونت رزومه باید خوانا باشد.

رزومه عملکردی

رزومه عملکردی نوعی از رزومه است که به‌صورت متمرکز به توانمندی‌ها و مهارت‌ها که به شغل مورد علاقه خود که به آن درخواست داده‌اید، اشاره می‌کند. این نوع رزومه برای کسانی کاربرد دارد که می‌خواهند تغییر شغل داشته باشند و یا تجربه کاری کوتاه‌مدتی دارند.

در واقع این نوع رزومه برعکس حالت قبلی، به جای «زمان انجام سوابق کاری» بر «نوع تجربیات کسب شده» تمرکز دارد. اگر شما متقاضی شغل‌هایی مانند فنی یا مهندسی هستید، این نوع رزومه می‌تواند کاربرد زیادی برای شما داشته باشد. می‌توانید مهارت‌های خود را به ترتیب مرتبط بودن با شغلی که درخواست داده‌اید، مرتب نمایید.

رزومه شرکتی

رزومه شرکتی (Company Profile) سندی است که به‌طور خلاصه به معرفی شرکت، تاریخچه، مأموریت، محصولات یا خدمات، جوایز و افتخارات، مشتریان کلیدی و تیم رهبری آن می‌پردازد. این سند به‌طور معمول برای اهداف زیر استفاده می‌شود:

  • جذب مشتریان جدید: رزومه شرکتی می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای بازاریابی شرکت و خدمات آن به مشتریان بالقوه جدید استفاده شود.
  • جذب شرکا و سرمایه‌گذاران: رزومه شرکتی می‌تواند برای جذب شرکا و سرمایه‌گذاران جدید که ممکن است به همکاری با شرکت علاقه‌مند باشند، استفاده شود.
  • ایجاد اعتبار: رزومه شرکتی می‌تواند به ایجاد اعتبار برای شرکت و نشان دادن آن به‌عنوان یک رهبر در صنعت خود کمک کند.
  • جذب و استخدام کارکنان: رزومه شرکتی می‌تواند برای جذب و استخدام کارکنان جدید که به کار در شرکت علاقه‌مند هستند، استفاده شود.

رزومه پژوهشی

رزومه پژوهشی نیز همان‌طور که از اسم آن پیداست، بیشتر بر مقالات چاپ شده، پژوهش‌ها و تحقیق‌های انجام گرفته شده، طرح‌های پژوهشی ارائه داده شده، کتاب‌های چاپ شده، نام اساتیدی که می‌توانند معرف شما باشند و… تمامی فعالیت‌هایی که بیشتر مربوط به طول دوران تحصیل فرد می‌باشد، تمرکز دارد.

این نوع رزومه‌ها معمولاً برای افرادی مناسب است که می‌خواهند رزومه خود را به دانشگاه ارائه دهند. در ادامه با طرز گردآوری این رزومه بیشتر آشنا خواهید شد.

رزومه ترکیبی

رزومه ترکیبی معمولاً یکی از محبوب‌ترین و رایج‌ترین انواع رزومه می‌باشد که متقاضیان استفاده می‌کنند. در رزومه ترکیبی تجربیات کاری و تحصیلی هر دو نوشته می‌شود و می‌تواند اطلاعات جامعی را از فرد متقاضی، در اختیار سازمان مربوطه قرار دهد.

شما در این نوع رزومه نویسی، تجربیات کاری و مهارت‌ها و توانمندی‌های فردی را با ترتیب زمانی سوابق کاری ترکیب می‌کنید. مزیتی که این رزومه نسبت به سایر رزومه‌ها دارد این است که اگر شما متقاضی یک شغل هستید؛ اما نمی‌دانید از چه نوع رزومه‌ای استفاده کنید، می‌توانید رزومه ترکیبی را انتخاب کنید؛ زیرا این رزومه برای انواع سازمان‌ها با هر تخصص و رشته‌ای مناسب است و کاربرد دارد.

رزومه اینفوگرافیک

اگر برای شغلی که درخواست داده‌اید و متقاضی هستید، یکی از زیرشاخه‌های هنر، طراحی و یا گرافیک می‌باشد، انتخاب یک رزومه اینفوگرافیک می‌تواند یک گزینه خوب برای شما باشد؛ زیرا در این نوع مشاغل معمولاً نمونه کار از اهمیت زیادی برخوردار است.

بنابراین در رزومه اینفوگرافیک شما خواهید توانست نمونه کارهای خود را به نمایش بگذارید. برای مثال اگر عکاس هستید، می‌توانید از نمونه عکس‌هایی که گرفته‌اید و یا از ویرایش‌هایی که بر روی آن انجام داده‌اید، در رزومه خود جایگذاری کنید.

رزومه هدفمند

رزومه هدفمند از جمله رزومه‌هایی است که شما صرفاً برای یک سازمان آن را سفارشی‌سازی می‌کنید. در واقع با توجه به درخواست سازمان مربوطه، شما بایستی موارد گفته شده در رزومه را کاملاً منطبق بر آن شغل مربوطه بنویسید.

بنابراین این نوع رزومه را نمی‌توان برای تمامی قسمت‌ها ارسال کرد. اگر موقعیت شغلی رؤیایی‌تان را در یک شرکت یا سازمان بزرگ و معتبر پیدا کرده‌اید، با رزومه هدفمند می‌توانید شانس دیده شدن و دعوت به جلسه مصاحبه را بالاتر ببرید و به هدف برسید. لازمه این کار مطالعه دقیق آگهی استخدامی و کسب اطلاعات در حوزه وظایف شغل مربوطه می‌باشد.

کتاب‌های چاپ شده در رزومه

این موارد سوابق پژوهشی شما به حساب می‌آیند و اشاره به آن‌ها باعث جلب نظر کارفرما و یا مسئول مربوطه می‌شود. شما می‌توانید برای جلوگیری از طولانی شدن رزومه خود، به‌صورت فهرست گونه، اشاره مختصری به آن‌ها داشته باشید.

برای مثال می‌توانید در هر قسمتی از رزومه خود که فکر می‌کنید مناسب است (معمولاً پس از قسمت مقاطع تحصیلی)، یک بخش جداگانه تحت عنوان مقالات و کتاب‌های منتشر شده ایجاد کنید و آن‌ها را به ترتیب سال انتشار بنویسید.

دقت کنید که اگر کتاب چاپ شده در تخصص شغلی که متقاضی آن هستید، نمی‌باشد؛ ذکر نکنید؛ اما اگر تا حدودی نزدیک به آن است، سعی کنید به‌صورت موضوعی، به توضیح کتاب بپردازید و تنها به اشاره عنوان کتاب اکتفا نکنید.

بهترین نرم افزارهای ساخت رزومه

امروزه با پیشرفت دنیای ارتباطات و گسترده شدن اپلیکیشن‌های مختلف در زمینه‌ها و موضوعات مختلف، رزومه سازی نیز در قالب این محیط‌ها بسیار رایج شده است. شما می‌توانید در کمترین زمان و تنها با وارد کردن مشخصات خود یک فایل رزومه با طرح و رنگ و فرمت دلخواه خود خروجی بگیرید که قابلیت ارسال به تمامی سازمان‌ها را داشته باشد.

در ادامه به 3 مورد از رزومه سازهای آنلاین که می‌تواند کاربرد خوبی برای شما داشته باشد، اشاره می‌گردد:

1. گوگل داکس (google docs)

با گوگل داکس شما می‌توانید یک رزومه ساده با قالب‌های آماده بسازید. برای این کار شما باید از قبل یک آدرس gmail داشته باشید و یا آن را ایجاد کنید. سپس عبارت google docs را سرچ کرده و در صفحه اصلی آن گزینه Resume را انتخاب کنید.

خواهید دید که یک فرمت آماده برای شما نمایش داده خواهد شد که باید در هر قسمت مشخصات خود را وارد کنید. رزومه ساز گوگل همانند یک صفحه word عمل می‌کند که در آن امکان تایپ کردن هر قسمت برای شما وجود دارد. در گوگل داکس امکانات پیشرفته‌ای همانند تغییر رنگ و صفحات پس‌زمینه وجود ندارد و یک محیط ساده به حساب می‌آید.

2. سی وی بیلدر (cv builder)

توسط سی وی بیلدر که یک رزومه ساز تحت وب می‌باشد، شما می‌توانید امکانات بیشتر و پیشرفته‌تری را نسبت به گوگل داکس در اختیار داشته باشید. این رزومه ساز آنلاین، قابلیت ساخت رزومه فارسی و انگلیسی را دارا بوده و حتی شما قبل از شروع به ساخت رزومه، متناسب با سازمانی که می‌خواهید تقاضای خود را ارسال کنید، نوع رزومه را مشخص می‌کنید.

برای مثال رزومه رسمی، کلاسیک، گرافیکی و… همچنین قابلیت خوبی که این رزومه ساز دارد این است که شما می‌توانید رزومه‌های از قبل ساخته شده خود را مرتباً به‌روز کنید، تغییر دهید و یا مواردی را حذف کنید و در نهایت خروجی را که تحویل خواهید گرفت به‌صورت فرمت pdf خواهد بود که در آن به‌هم‌ریختگی و یا جابجایی سطر و ستون وجود نخواهد داشت.

3. کاربوم (karboom)

یکی دیگر از رزومه سازهای آنلاینی که می‌توانید استفاده کنید، کاربوم می‌باشد. این رزومه ساز نیز همانند سی وی بیلدر، دارای فرمت‌ها و رنگ‌های متنوع و زیادی است که با توجه به نوع رزومه خود می‌توانید یکی از این فرمت‌ها را انتخاب کنید.

همچنین کاربوم این امکان را برای شما فراهم کرده است که با یک حساب کاربری، به هر تعداد که مایل هستید، رزومه تهیه کنید و آن‌ها را با دو فرمت خروجی PDF و HTML رزومه خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. قابلیت دیگری هم که دارد این است که با تعریف کد QR این امکان وجود دارد که اجازه دسترسی به رزومه‌تان را برای دیگران نیز صادر کنید.

نکته: جهت کسب اطلاات بیشتر می‌توانید منوی تقویت رزومه با چاپ کتاب را مطالعه فرمایید.

در مورد چاپ و نشر کتاب بیشتر بدانید…

صفحه اصلی وب‌سایت انتشارات کتیبه نوین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *