معرفی کتاب: جاندارانی که تحت نام کلی جلبک (Algae) طبقهبندی میشوند، در حقیقت گروه وسیع و متنوعی از موجودات زندهی عموماً فتوسنتزکننده را تشکیل میدهند که از نظر شکل، فیزیولوژی و زیستگاه طبیعی (Habitat) تفاوتهای چشمگیری با یکدیگر دارند. جلبکها فاقد ریشه، ساقه، برگ و بافتهای آوندی تمایز یافته هستند، جنین تشکیل نمیدهند و ساختار تولیدمثلی آنها شامل سلولهایی است که دارای پتانسیل بارور شدن بوده و فاقد سلولهای نازای محافظتکننده میباشند. فشارهای محیطی مشابه منجر به ایجاد تکامل همسو در گیاهان و جلبکها شده است. انتقال از محیط باثبات آبی به محیطی سرشار از انفجارات گازی و شرایط سخت و جدید ایجاد شده در کرهی زمین باعث ایجاد تغییرات فیزیولوژیکی و ساختاری در جلبکها شده و در نهایت منجر به جدایی آنها از سلسلهی گیاهان گردیده است.
جلبکها از نظر اندازه، طیف وسیعی را به خود اختصاص میدهند. بهعنوان مثال، اندازهی ریزجلبکها از حد چند میکرون فراتر نمیرود در حالی که طول برخی از جلبکهای ماکروسکوپیک (Macroalgae) به بیش از 60 متر میرسد. واژهی ریزجلبک (Microalgae) از سطوح طبقهبندی محسوب نمیگردد بلکه اصطلاحی است که برای نامیدن کلیهی جلبکهای میکروسکوپی به کار رفته و آنها را از جلبکهای ماکروسکوپی متمایز میسازد.
ریز جلبکها در همهی اکوسیستمهای موجود در کرهی زمین حضور دارند و میتوان آنها را در انواع اکوسیستمهای آبی و خاکی یافت. تخمین میزنند که در حدود 50000 گونه از ریزجلبکها در جهان وجود دارند، در حالی که تنها 30000 گونه از آنها مورد مطالعه قرار گرفتهاند. ریزجلبکها میکروارگانیزمهایی فتوسنتز کنندهاند که برخی از آنها پروکاریوت و برخی دیگر یوکاریوت میباشند. بهعنوان مثال سیانوباکتریها (Cyanophyceae) از ریزجلبکهای پروکاریوت و جلبکهای سبز (Chlorophyta) و دیاتومهها (Bacillariophyta) از گروه یوکاریوتها هستند.
کلیدواژهها: معرفی جلبکها و ریزجلبکها، طبقهبندی جلبکها، سیانوباکتریها، طبقهبندی سیانوباکتریها، رده سیانوفیسه، رده پروکلروفیسه، ساختار سلولی در سیانوباکتریها، تولیدمثل در سیانوباکتریها، سلولهای اختصاصی در سیانوباکتریها، نور و رشد سیانوباکتریها، جایگاه ریزجلبکها در دنیای امروزی، اهمیت ریزجلبکها، ریزجلبکها و مولکولهای زیستی ارزشمند، سوخت زیستی (Biodisele)، اسیدهای چرب غیراشباع، سیالیت مورفولوژیک ریزجلبکها، تنوعپذیری مورفولوژیک سیانوباکتریها، تنوعپذیری مورفولوژیک سیانوباکتریها در ایران، شناسایی و پاسخهای مورفولوژیک، شناسایی مولکولی از طریق سکانس ژن S rRNA16، استخراج DNA از سیانوباکتری، الکتروفورز بر روی ژل آگارز، شناسایی مولکولی ریزجلبکها، شناسایی کاتیون ترنسفرازها، برنامه چرخه دمایی انجام واکنش PCR، پاسخهای مورفولوژیک و مراحل تکوین در تیمارهای مختلف، تهیه عکسهای میکروسکوپ الکترونی SEM، شناسایی مولکولی و مورفولوژیک، شناسایی مولکولی، شناسایی مورفولوژیکی، تنوعپذیری مورفولوژیک در تیمارهای مختلف
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.