مراحل انتشارات و چاپ کتاب
فرآیند چاپ و نشر شامل تمام اقدامات نویسنده و ناشر از ارسال فایل به انتشارات تا چاپ کتاب میباشد که به اختصار به توضیح هر مرحله میپردازیم و جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از گزینه اطلاعات بیشتر کمک بگیرید یا از کارشناسان خبره انشارات کتیبه نوین مشاوره بگیرید.
مجموعه اقدامات نویسندگان در فرآیند چاپ و نشر
مجموعه اقدامات نویسندگان در فرآیند چاپ و نشر به ترتیب به شرح زیر میباشد:
1. ارسال اثر به انتشارات کتاب
2. پذیرش اثر: در این مرحله کارشناسان تخصصی انتشارات مطالب را بررسی و در صورت مورد تأیید قرار گرفتن انتشارات مراحل بعد را خواهید داشت.
نکته: برای ارسال اثر به منوی پذیرش اثر مراجعه فرمایید.
3. واریز مبلغ پیشپرداخت (نصف هزینه ثابت انتشارات)
4. ارسال مدارک شناسایی به انتشارات کتاب (کپی شناسنامه یا کارت ملی)
5. ارسال مدرک تحصیلی (در صورتی که نویسنده خواهان درج پیشوند مهندس یا دکتر به نام خود باشد میبایست مدرک متناسب ارائه دهد)
6. امضاء فرم تعهدنامه
7. امضاء فرم تأیید نهایی (این فرم میبایست بعد از ویراستاری و صفحهآرایی و قبل از ارسال فایل به فیپا توسط نویسنده امضا گردد)
8. امضاء فرم قرارداد چاپ (بعد از دریافت فیپا و مجوز)
نکته: برای دریافت فرمهای چاپ کتاب کلیک فرمایید.
تایپ تخصصی کتاب
نویسندگان میبایست توجه داشته باشند که تایپ عمومی که در بازار انجام میشود با تایپ کتاب متفاوت میباشد لذا به نویسندگان پیشنهاد میگردد که در صورت امکان نوشتههای خود را به صورت دستنوشته به انتشارات کتاب تحویل دهند تا کار تایپ متناسب با فرمت کتاب انجام شود.
تبدیل فرمت اثر به فرمت کتاب
درصورتیکه عیناً متن آثار تحقیقی و پژوهشی به کتاب تبدیل شود نویسنده کار خاصی انجام نداده است که متأسفانه در برخی از انتشارات غیرحرفهای (با هزینههای پایین) به همین شکل فرآیند انجام میشود.
این فرآیند تبدیل فرمت اثر به فرمت کتاب در حالتهای زیر انجام میشود:
- تبدیل رساله و تز دکتری به کتاب
- تبدیل پایاننامه به کتاب
- تبدیل جزوههای درسی و آموزشی به کتاب
- تبدیل مقاله یا مجموعه مقالهها به کتاب
همانطور که مشخص است قالب موارد بالا بهصورت پژوهشی و تحقیقی میباشد و متناسب با قالب کتاب نیستند، در نتیجه میبایست یک سری تغییرات روی فایلها انجام شود تا ناشر بتواند وارد مراحل بعدی فرآیند انتشارات شود. اطلاعات بیشتر
ویراستاری کتاب
انتشارات کتیبه نوین با داشتن تیمهای متخصص ویراستاری کتاب در تمامی زمینهها و رشتههای دانشگاهی آماده پذیرش و همکاری با نویسندگان و فرهیختگان میباشد.
حیطه فعالیت ویراستاری کتاب در انتشارات کتیبه نوین شامل ویراستاری کتابهای علمی و دانشگاهی، کتابهای عمومی، فنی و مهندسی، پزشکی و تجربی، علوم انسانی، هنر و معماری، رمان و داستان و کتابهای شعر میباشد. اطلاعات بیشتر
صفحهآرایی کتاب
صفحهآرایی یا همان آراستن صفحات کتاب عبارت است از طراحی و تعبیه همه اجزای کتاب مثل طراحی سرصفحه، قرار دادن شماره صفحات کتاب، ترسیم خوب جداول و اشکال، طراحی نمودارها، صفحه شناسنامه و فهرست کتاب و هر آنچه در داخل کتاب آمده یا میبایست ذکر شود.
انتشارت کتیبه نوین با داشتن کادری مجرب در زمینه صفحهآرایی کتاب در نرمافزار ورد (Word) و ایندیزاین (InDesign) آماده ارائه خدمات به نویسندگان و فرهیختگان گرامی میباشد. اطلاعات بیشتر
اخذ شابک یا ISBN
شابک یا (ISBN)، شماره استاندارد بینالمللی کتاب است که برای هر کتاب منحصربهفرد میباشد.
در انتشارات کتیبه نوین پس از طی مراحل اولیه کتاب به هر کتاب یک شابک یا ISBN اختصاص داده میشود که از آن زمان به بعد این کد منحصربهفرد نشاندهنده شماره شناسه کتاب خواهد بود.
شابک یا (ISBN) در قسمت شناسنامه کتاب، فیپای کتاب و پشت جلد کتاب به صورت بارکد نوشته میشود. اطلاعات بیشتر
طراحی جلد کتاب
جلد کتاب را میتوان اولین و اساسیترین بخشی دانست که مخاطبان در نگاه اول متوجه آن میشوند.
جلد کتاب علاوهبر اینکه پوششی حمایتی و محافظتی برای کتاب درست میکند میتواند کاربردهای بسیار دیگری نیز داشته باشد. جلد کتاب موجودیت کتاب را در میان سایر کتابها به مخاطبین اعلام میدارد. اطلاعات بیشتر
اخذ فیپا
فیپا یا فهرستنویسی پیش از چاپ عبارت است از فهرستنویسی توصیفی و تحلیلی کتاب، پیش از انتشار که در صفحه حقوقی یا صفحه شناسنامه کتاب درج میگردد.
فیپا تهیه اطلاعات کتابشناختی برای شناسایی و بازیابی یک کتاب بر مبنای ضوابط و استانداردهای بینالمللی قبل از انتشار آن کتاب است.
ارسال درخواست فیپا تنها به صورت الکترونیکی و توسط ناشر امکانپذیر میاشد. اطلاعات بیشتر
اخذ مجوز چاپ و نشر کتاب
پس از تایید فایل توسط نویسنده (فایلی که ویراستاری و صفحهآرایی آن انجام شده و دارای کد شابک میباشد)، کار برای روند اداری در سامانه چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت میگردد.
در این مرحله مدارک شناسایی و مدارک تحصیلی (اگر از پیشوند دکتر یا مهندس استفاده شود) نویسندگان لازم میباشد.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بعد از بررسیهای مربوطه مجوز کتاب را صادر میکند.
مدت زمان دریافت مجوز بستگی به نوع کتاب داشته و معمولاً کتابهای علمی در مدت زمان کمتری مجوز میگیرند. اطلاعات بیشتر
اخذ مجوز طرح جلد کتاب
مجوز طرح جلد یکی از مجوزهای ضروری پیش از امکان چاپ هر کتاب است.
پس از اخذ مجوز کتاب، طراحی جلد انجام شده برای وزارتخانهی ارشاد و فرهنگ اسلامی ارسال میگردد و چنانچه مورد تأیید باشد، مجوز جلد کتاب صادر خواهد شد. اطلاعات بیشتر
لیتوگرافی کتاب
لیتوگرافی فرآیندی است که ما طی آن صفحههایی فلزی از جنس آلومینیوم موسوم به زینک را میسازیم. از این صفحهها در چاپخانه برای استفاده در دستگاه چاپ افست برای انجام عملیات چاپ بر روی کاغذ استفاده مینماییم.
بنابراین لیتوگرافی یک مرحلهی واسطهای در چاپ افست است. فایلهای طراحی شده ابتدا در لیتوگرافی تبدیل به صفحات فلزی شده و سپس این صفحات به چاپخانه انتقال داده میشوند تا در آنجا بهوسیلهی آنها عملیات چاپ بر روی کاغذ صورت بگیرد.
لیتوگرافی مخصوص چاپ افست (چاپ در تیراژ بالا) میباشد و برای چاپ دیجیتال (چاپ کتاب در تیراژ پایین) نیازی به لیتوگرافی نیست. اطلاعات بیشتر
چاپ کتاب و انواع آن
۱. چاپ دیجیتال کتاب (چاپ کتاب در تیراژ پایین)
چاپ دیجیتال روش نوینی است که به علت داشتن سرعت بالا و کیفیت عالی، طرفداران زیادی دارد. چاپ دیجیتال کتاب یکی از رایجترین روشهای چاپ کتاب بهصورت مستقیم با استفاده از تصاویر مبتنی بر دیجیتال است.
این کار بهوسیله انتقال دادهها از یک فایل رایانه به چاپگر جوهر افشان با حجم زیاد و یا چاپگر لیزری انجام میشود.
به عبارت دیگر، چاپ دیجیتال کتاب شامل هدایت یک دستگاه کپی سرعت بالا از طریق تجهیزات اتصالدهنده از قبیل کامپیوتر میباشد.
در روش چاپ دیجیتال کتاب، چاپگر پروندههای دیجیتالی مورد نیاز برای جلد و متن داخلی کتاب شما را بهصورت جداگانه ذخیره میکند. سپس، این پروندهها با استفاده از تونر به جای جوهر، تصویربرداری میشوند. بنابراین، نحوه کار دستگاه چاپ دیجیتال کتاب مشابه با دستگاه پرینت، هر چند در مقیاس بزرگتر میباشد. اطلاعات بیشتر
۲. چاپ افست کتاب (چاپ کتاب در تیراژ بالا)
چاپ افست کتاب یکی از رایجترین چاپها در جهان میباشد که برای چاپ و نشر کتاب در تعداد بالا استفاده میشود.
دستگاه چاپ افست این توانایی را دارد که چاپ کتاب را در چهار یا پنج رنگ مختلف انجام دهد تا شما بتوانید از تنوع رنگها به خوبی در چاپ کتاب بهره بگیرید. بهطور کلی چاپ افست کتاب با چاپ بینظیری که در تصاویر و نوشتهها صورت میبخشد؛ نقش پررنگی در جذب افراد کتابخوان دارد و در همان نگاه اول دل هر مشتری و کتابخوانی را به سمت خود به پرواز در میآورد.
اولین بخش، طراحی است. این امر بسیار حساس میباشد. لازمهی طراحی، تنها تسلط به فتوشاپ نیست. این بخش نیاز به تجربه و تخصص هم دارد. پیشنهاد ما به شما این است که کار طراحی خود را به طراح گرافیست بسپارید تا این طراحی را به بهترین حالت ممکن برایتان انجام دهند.
مرحلهی دوم لیتوگرافی میباشد. در این مرحله پروژهای که توسط طراحان گرافیست طراحی شده به لیتوگرافی میرود و با توجه به دستگاه ایمیج ستر (Image settr) از طراحی خروجی فیلم گرفته میشود. نکته: در کارهای چهار رنگ، چهار فیلم بهصورت جداگانه برای هر رنگ تهیه میشود. در نهایت فیلمهای هر رنگ بهصورت جداگانه در دستگاهی به نام قید کپی قرار میگیرد. سپس در آن نوردهی و قرار گرفتن در زینک انجام میشود. به همین ترتیب چهار زینک از هر رنگ تهیه میشود.
آخرین مرحله چاپ میباشد. ماشین چاپ هم انواع مختلفی دارد که با توجه به کاربرد آن از غلتکهای مختلفی تشکیل شده است و مرکب را یکنواخت میکند تا به زینک برسد. سپس نقش از روی زینک به روی لاستیک چاپ میافتد و به کاغذ منتقل میشود. اطلاعات بیشتر
نکته: جهت اطلاعات بیشتر منوی چاپ کتاب و انواع آن را مطالعه فرمایید.
صحافی کتاب
صحافی یا جلد کردن کتاب، به عمل تا و ترتیب فرمهای چاپ شده متن کتاب، جلدگذاری و در نهایت برش کتاب گفته میشود. فرمهای چاپ شده متن کتاب، بهوسیله دستگاه تاکن براساس قطع کتاب تا میشود و سپس فرمها بهوسیله ماشین صحافی ترتیب میشوند (مثال: یک کتاب ۱۶۰ صفحهای رقعی، دارای ۱۰ فرم چاپی ۱۶ صفحهای است که باید مرتب شوند: فرم یک، فرم دو، …، فرم ده) و سپس بستگی به نوع صحافی با ماشین صحافی که میتواند چسب، مفتول زن، دوخت و جلدسازی باشد به جلد متصل میشوند. اطلاعات بیشتر
اعلام وصول و ثبت کتاب در خانه کتاب
آخرین مرحله از مراحل اداری یک کتاب دریافت اعلام وصول یا اجازه پخش کتاب میباشد.
این گواهی در حقیقت بدین معناست که کتابی که چاپ و منتشر شده با متنی که در وزارت ارشاد ثبت شده یکسان بوده و تغییری ندارد و پخش کتاب بلامانع است و بابت شابکی که ناشر به این کتاب اختصاص داده تمام کارها بدون عیب و نقص انجام شده است.
مدت زمان صدور اعلام وصول حدود یک تا دو هفته میباشد.
پس از چاپ کتاب در انتشارات کتیبه نوین بلافاصله این انتشارات اقدام به درخواست اعلام وصول کتاب میکند و در سریعترین زمان ممکن کتاب شما را ثبت نهایی خواهد کرد. اطلاعات بیشتر
پخش و فروش کتاب
فروش کتاب جز وظایف شغل دیگری به نام «پخشی کتاب» است.
با این حال ناشر و خود نویسندگان میتوانند با انجام برخی از فعالیتها در امر فروش و افزایش تعداد فروش کتاب خود نقش بسزایی داشته باشند.
انتشارات کتیبه نوین با توجه به اینکه خود را فقط در چاپ و تولید کتاب شما سهیم ندانسته و کمک و همراهی کردن شما را در فروش آثارتان، اخلاقاً یکی از وظایف مهم خود میداند؛ لذا پس از چاپ کتابتان خدمات رایگانی را به شما تقدیم میدارد. اطلاعات بیشتر