معرفی کتاب: افزایش قابلیتهای مدیریت پروژه در سطح سازمان غالباً از طریق اتخاذ روشهای جدید و نوآورانه برای انجام مدیریت پروژه و با استفاده از ابزارها و شیوههای جدید دنبال میشود. از طریق مدلهای اندازهگیری بهرهوری که انجام میپذیرد، نوآوریهای جدید در جهت اصلاح قابلیتهای هر سازمان برای اعمال مدیریت پروژه انجام میگردد. در این مدلها ساختاری خاص برای سازمانها ارائه میگردد که پیروی از آن به فراهم آمدن امکان عملیات کارآمدتر و مؤثرتر خواهد انجامید.
امروزه مدیریت پروژه بیاغراق یکی از مهمترین شاخههای علم بشر محسوب میگردد که طی سالیان اخیر از رشدی چشمگیر برخوردار بوده است. افزایش انتظارات کارفرمایان و مشتریان و پیچیدگیهای روزافزون پروژهها، محدودیت منابع و رقابت در بازارهای جهانی از جمله دلایل رشد مدیریت پروژه بوده است. موضوع قابل تأمل دیگری با عنوان بهبود بهرهوری از طریق تکنیکهای مدیریت پروژهها، با توسعه استانداردها، الگوها و مدلهای مدیریت پروژه مطرح گردیده است.
سابقه اندازهگیری و سنجش بهرهوری در سازمانها و شرکتها از زمانی که اجیر گرفتن انسانها توسط انسانی دیگر شروع شد در نظر گرفت. سنجش عملکرد از طریق شاخصهای بهرهوری مهمترین ابزار تصمیم اجرای دقیق خطمشی سازمان میباشد. در دنیای رقابتی امروز، سنجش و ارتقا بهرهوری رکن اصلی پیشرفت سازمانها را تشکیل میدهد. اندازهگیری عملکرد مبتنی بر شاخصهای بهرهوری در سازمانها برای تعیین میزان پیشرفت و تحقق اهداف خود عامل کلیدی است. شاخصهای بهرهوری سازمانها کلیه جنبههای سازمان را در بر میگیرد.
بهبود عملکرد و بهرهوری سازمانها یکی از ابزارهای قدرتمند مدیریتی است که میتوان به کمک آن از وضعیت سازمان، اطلاعات لازم را به دست آورد. رسالت اصلی سنجش عملکرد و بهرهوری سازمانها، تعیین کارایی و اثربخشی سازمان تحت ارزیابی است، ولی در کنار آن باید توانایی تعیین نقاط قوت و ضعف سازمان را نیز داشته باشد و آن را نیز تحت مطالعه قرار دهند.
یکی از چارچوبهای موفق در حوزهی ارزیابی عملکرد و سنجش و ارتقا بهرهوری، استفاده از فنون مدیریت پروژه در شرکت است که امروزه کاربردی فراتر از ابزاری جهت ارزیابی عملکرد داشته و بهعنوان مدیریت پروژه جهت تبدیل استراتژی به عمل مورد استفاده قرار گرفته است. داشتن درک درست از فاکتورهای مؤثر بر نتیجه پروژه بینهایت مهم است. لذا یکی از دغدغههای اصلی در این نوع سازمانها، ارزیابی مستمر عملکرد سیستم مدیریت پروژه بر اساس شاخصهای بهرهوری میباشد.
گستردگی، پیچیدگی و تنوع پروژهها، اهمیت مدیریت این پروژهها را دوچندان ساخته است. توجه محافل علمی و مهندسی به دانش مدیریت پروژه در سالهای اخیر، نویدبخش جهشی نو و بزرگ در پیشبرد اهداف مطرح در این حوزهها میباشد. یکی از ابزارهایی که در سرعت بخشیدن به برنامهها و طرحها و نیز کاهش هزینه و زمان آنها تأثیرگذار است، اجرای برنامهها در چارچوب مدیریت پروژه است. بدیهی است در این میان آنچه پروژه را معنا و حیات میبخشد، مدیریت حاکم بر پروژه است. در این راستا بهبود شاخصهای بهرهوری مدیریت پروژهها اهمیت پیدا میکند تا بتوان حداکثر منفعت را از این پروژهها به منافع ملی رساند.
کلیدواژهها: مدیریت پروژه و ارزیابی عملکرد، مفهوم مدیریت پروژه، اهمیت مدیریت پروژه، مزایای یادگیری مهارتهای مدیریت پروژه، ابزارهای کاربردی برای مدیریت پروژه، اصول طلایی در مدیریت پروژههای موفق، برنامهریزی موفق در مدیریت پروژه، نقش مدیر پروژه در موفقیت سازمان، مدیریت پروژه در صنعت، مقایسه مدیریت پروژه سنتی با روشهای نوین، چگونه مدیریت پروژه به بهبود عملکرد سازمان کمک میکند؟، مدیریت پروژه در عصر دیجیتال؛ فرصتها و چالشها، شرکتهای پروژه محور، سیر تطور مدیریت پروژه، فرآیندهای مدیریت پروژه، استانداردهای مختلف مدیریت پروژه، مفهوم ارزیابی عملکرد، اهداف و ضرورت ارزیابی عملکرد، شیوههای سنجش عملکرد مدیریت پروژه، مدیریت بهرهوری و عوامل مؤثر بر آن، دیدگاههای بهرهوری، سیر تکاملی مفهوم بهرهوری، سنجش بهرهوری، فرآیند چرخه مدیریت بهبود بهرهوری، سطوح بهرهوری و عوامل مؤثر بر آن، تعیین میزان بهرهوری و ارائه راهکارها، عوامل مؤثر بر افزایش بهرهوری، عوامل مؤثر بر کاهش بهرهوری
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.