شابک
شابک یا (ISBN)، شماره استاندارد بینالمللی کتاب است که برای هر کتاب منحصربهفرد میباشد. شابک در حال حاضر یک عدد ۱۳ رقمی است.
مجوز شابک
اولین مجوزی که برای چاپ کتاب میبایست دریافت شود مجوز شابک است تا بهواسطه این کد کتاب بتواند وارد مراحل اخذ مجوزها شود.
شابک یا (ISBN) مخفف چیست؟
شابک یا ISBN را در زبان انگلیسی بهصورت مختصر با ISBN نشان میدهند که مخفف International Standard Book Number میباشد.
ساختار شابک
این مجموعه سیزده رقمی از چند بخش تشکیل شده است که هر جزء نشاندهنده اطلاعاتی خاص است. مانند:
- عنصر پیشوند (Prefix element): در حال حاضر پیشوند شابک میتواند 978 یا 979 باشد. بخش پیشوند شابک همیشه 3 رقمی است و سه رقم طول دارد.
- عنصر ثبت گروهی (Registration group element): این بخش از شابک شامل شناسه کشور، ناحیه جغرافیایی یا زبان ناحیهای است که در سیستم ISBN شرکت دارد و شابک را صادر می کند. این عنصر ممکن است بین 1 تا 5 رقم طول داشته باشد.
- عنصر ثبت کننده (Registrant element): این بخش شابک ناشر خاص درخواست کننده یا شماره تجدید چاپ را مشخص میکند. این بخش ممکن است تا 7 رقم باشد.
- عنصر نشر (Publication element): این بخش شناسه نسخه و ویرایش خاص و قالب عنوان خاص است. ممکن است تا 6 رقم طول داشته باشد.
- چک ارقام (Check digit): این بخش همیشه شامل تک رقم آخر شابک است که بهصورت ریاضیاتی به اعتبارسنجی مابقی رقمهای عدد میپردازد. این محاسبه براساس سیستم مضرب 10 (modulus 10) با وزن بدیل 1 و 3 انجام میشود.
مزایای استفاده از شابک کتاب
- عدم سرقت کتاب
- ثبت کتاب به نام شما در سراسر دنیا
- کسب اعتبار بینالمللی بهعنوان نویسنده کتاب
- امکان ترجمه و ارائه در دنیا
- شناسایی منحصربهفرد
- جستجوی آسان
- سفارش آسان
- جلوگیری از تقلب
- مدیریت آسان موجودی
اعتبار شابک کتاب در دنیا
به تمام کتابهای معتبر دنیا شابک کتاب تعلق میگیرد، ISBN یا شابک کتاب یک کد یکتا است که مانند شماره پاسپورت در دنیا و در بین تمامی کتابها اعتبار دارد. به این معنی که کتاب شما در تمام دنیا معتبر میباشد.
شابک کتاب این اجازه را میدهد تا بتوان بهراحتی یک کتاب را در بین تمامی کتابهای دنیا جستجو کرد.
مراحل دریافت شابک کتاب
- تحویل نسخه اولیه به انتشارات
- بررسی و تأیید فایل کتاب توسط انتشارات
- درخواست ناشر جهت دریافت شابک
چه نهادی شابک را صادر میکند؟
در ایران، صدور شابک بر عهده موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران است. برای دریافت شابک، ناشران باید ابتدا در سامانه خانه کتاب ثبت نام کنند و سپس با ارائه مدارک و اطلاعات لازم، نسبت به درخواست شابک برای کتابهای خود اقدام نمایند.
دریافت شابک در انتشارات کتاب کتیبه نوین
در انتشارات کتاب کتیبه نوین پس از تأیید کتاب توسط انتشارات به هر کتاب یک شابک یا ISBN اختصاص داده میشود که از آن زمان به بعد این کد منحصربهفرد نشاندهنده شماره شناسه کتاب خواهد بود.
استعلام شابک
جهت استعلام شابک، منوی استعلام شابک، فیپا و مجوز چاپ کتاب را مشاهده فرمایید.
انتشارات کتیبه نوین در شیراز و استان فارس
انتشارات کتیبه نوین در شیراز با ده سال سابقه درخشان و با چاپ بیش از هزار عنوان کتاب دارای مجوز رسمی نشر مکتوب به شماره پروانه ۱۱۶۴۸ و مجوز نشر دیجیتال به شماره پروانه 14576 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مفتخر است حاصل سالها تجربه و حضور خود در صنعت چاپ و نشر کتاب، را به نویسندگان، فرهیختگان و علاقهمندان به فرهنگ و دانش که تمایل دارند آثار، تألیفات، ترجمه، پایاننامه، رساله دکتری و مطالب گردآوری شده خود را به کتاب تبدیل کنند، ارائه نماید.
شما در هر زمینه که فعالیت میکنید و دارای تجربه، تخصص و دانش هستید میتوانید مطالب خود را به کتابی ارزشمند و ماندگار تبدیل کرده و برای خود اعتباری مضاعف در حرفه و محیط اجتماعی خود فراهم آورید.
با داشتن یک رزومه قوی شانس اشتغال و ادامه تحصیل خود را افزایش دهید. لازم به ذکر است در مصاحبه آزمون دکتری داشتن کتاب دارای بالاترین امتیاز میباشد. انتشارات کتاب کتیبه نوین جهت ارائه خدمات چاپ و نشر کتابهای شما از این امتیاز برخوردار است که خدمات تخصصی کل فرآیند چاپ کتاب را با نازلترین قیمت، در تیراژ دلخواه و کوتاهترین زمان به انجام رساند.
برخی از دانشجویان تمایل دارند حاصل کارهای پژوهشی خود را که در قالب تز یا رساله منتشر شده است به کتاب نیز تبدیل کنند و این انتشارات آماده ارائه خدمات کامل در این زمینه است. از سوی دیگر افرادی نیز که متقاضی چاپ شعر، داستان، مطالب گردآوری شده، ترجمه یا تألیفات خود هستند میتوانند از خدمات این انتشارات استفاده نمایند؛ بنابراین شما میتوانید با همکاری انتشارات کتیبه نوین به هدف خود که همانا داشتن یک کتاب معتبر است دست یابید.
فعالیتهای انتشارات کتیبه نوین در زمینه چاپ و نشر کتاب شامل:
تأیید محتوای کتاب توسط اساتید مجرب، تایپ تخصصی و متناسب با فرمت کتاب، اخذ شابک یا ISBN، تبدیل فرمت اثر به فرمت کتاب (برای کسانی که قصد تبدیل پایاننامه و رساله دکتری به کتاب را دارند)، ویراستاری متن، صفحهآرایی کتاب، اخذ فیپا از کتابخانه ملی ایران، طراحی جلد، اخذ مجوز کتاب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اخذ مجوز طراحی جلد، لیتوگرافی، چاپ کتاب، اعلام وصول کتاب میباشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر منوی انتشارات و چاپ کتاب را مطالعه فرمایید.