فیپا
فیپا عبارت است از فهرستنویسی توصیفی و تحلیلی کتاب، پیش از انتشار که در صفحه حقوقی یا صفحه شناسنامه کتاب درج میگردد.
مجوز فیپا چیست؟
فیپا یکی از مراحل چاپ کتاب است که قبل از چاپ کتاب میبایست اخذ شود و در صفحه حقوقی کتاب درج گردد.
فیپا مخفف چیست؟
فیپا مخفف فهرستنویسی پیش از چاپ کتاب است.
نهاد صدور فیپا
سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور یگانه مرجع برای صدور فیپا در کشور ما است. این نهاد موظف است بدون دریافت هزینه برای تمامی کتابها پیش از انتشار فیپا صادر کند. نکته اینکه انتشار کتاب بدون دریافت فیپا امکانپذیر نیست، از همین رو تمامی ناشران نویسندگان و مترجمان مکلف به دریافت فیپا برای کتابهایشان هستند.
دریافت فیپا و حفظ حقوق نویسندگان
فیپا یکی از مراحل اصلی صدور مجوز برای چاپ کتاب است که پس از اخذ شابک کتاب میبایست نسبت به گرفتن آن اقدام نمود. در واقع هر کتاب جهت انتشار و عرضه به بازار کتاب جهت فروش نیازمند یک فهرست توصیفی و تحلیلی بهعنوان شناسنامه کتاب میباشد.
این شناسنامه در صفحه اول کتاب چاپ شده و حاوی اطلاعات مربوط به کتاب و نویسنده آن میباشد و بنابراین اخذ فیپا باعث اعتبار بخشیدن به کتاب و ایجاد مالکیت حقوقی برای نویسنده کتاب میگردد.
کارشناسان، هنگام صدور فیپا، کتاب را از جهت تکراری بودن بررسی میکنند و چنانچه کتاب پیش از آن، با نام فرد دیگری منتشر شده باشد، از انتشار مجدد آن به نام فرد جدید جلوگیری میکنند.
این اقدام باعث حفظ حقوق پدیدآورندگان کتاب خواهد بود. اگر شما نگران این نکته هستند که کتابتان توسط فرد دیگری منتشر شود با دریافت فیپا و ثبت اثر به نام خود، میتوانید از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کنید.
سرقت ادبی یکی از مشکلاتی است که پدیدآورندگان کتاب همواره از آن در رنج هستند، گاهی ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد که فرد یا افرادی نتیجه یک پژوهش و یا نوشتههای شما را پیش از آنکه خودتان برای انتشار آن اقدام کنید به نام خودشان منتشر کنند.
پیگیری اینگونه موارد اگرچه ممکن است گاهی به نفع نویسنده اصلی تمام شود اما در بسیاری موارد نویسندگان و پدیدآورندگان اصلی اثر از حقوق مادی و معنوی خود محروم میشوند. برای جلوگیری از این مشکل، میتوانید با دریافت فیپا اثر تألیفی یا ترجمهتان را از بسیاری از سودجوییها و سرقتهای ادبی مصون نگه دارید.
اخذ فیپا توسط انتشارات
همزمان با ارسال فایل کتاب جهت اخذ مجوز به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک نسخه از آن به صورت اتوماتیک به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ارسال میگردد و بعد از گذشت مدت معین فیپای کتاب صادر میشود و ناشر میتواند از طریق پنل کاربری ناشران یا سایت فیپا به این اطلاعات دسترسی داشته باشد.
اخذ فیپا در انتشارات کتاب کتیبه نوین
در انتشارات کتیبه نوین پس از تأیید کتاب توسط نویسنده (پس از ویراستاری، صفحهآرایی و اخذ شابک) فایل کتاب جهت دریافت فیپا در سامانه صدور مجوز چاپ و نشر کتاب ثبت میشود.
مدارک لازم جهت اخذ فیپا
مدارک لازم جهت اخذ فیپا، همان مدارکی است که برای اخذ مجوز کتاب ارسال میگردد و شامل:
- مشخصات تمامی نویسندگان (تصویر کارت ملی یا شناسنامه میبایست به انتشارات تحویل شده باشد.)
- فایل نهایی کتاب (این فایل میبایست ویراستاری شده، صفحهآرایی شده و دارای کد شابک باشد)
- مشخصات کتاب (شامل عنوان، قطع، تعداد صفحات، کد شابک و…)
شرایط صدور فیپا برای کتابهای ترجمه
برای دریافت فیپا در کتابهای ترجمه شده علاوه بر مدارک فوق، تصاویر صفحات شاسنامه کتاب اصلی (صفحه حقوقی و صفحه مشخصات کتاب) نیز مورد نیاز است. حتی در صورت نیاز ممکن است از شما فرمت PDF کتاب را نیز درخواست کنند.
اطلاعات مندرج در صفحه فیپا
- سرشناسه: در قسمت سرشناسه نام نویسنده اصلی کتاب همراه با سال تولد ایشان میآید.
- عنوان و نام پدیدآور: در این قسمت نام کتاب و نام تمامی نویسندگان نوشته میشود.
- مشخصات نشر: در این قسمت آدرس انتشارات کتاب، نام انتشارات کتاب و سال چاپ کتاب میآید.
- مشخصات ظاهری: شامل تعداد صفحات کتاب و در صورت وجود جدول، تصویر، نمودار میباشد.
- شابک یا (ISBN): شماره شابک یا (ISBN) کتاب در این قسمت درج میگردد.
- موضوع: موضوع کتاب و کلمات کلیدی کتب را شامل میشود.
- شناسه افزوده: درصورتیکه کتاب بیش از یک نویسنده داشته باشد نام بقیه نویسندگان بهصورت جداگانه در شناسه افزوده نوشته میشود.
- ردهبندی کنگره، ردهبندی دیویی و شماره کتابشناسی ملی: این مشخصات مربوط به کدهای ثبت کتاب در کتابخانه ملی و مرکز فیپا میباشد.
نکته 1: جهت آشنایی بیشتر با ردهبندی دیویی کلیک کنید.
نکته 2: جهت آشنایی بیشتر با ردهبندی کنگره کلیک کنید.
صفحه حقوقی فیپا برای کتابهای خاص
نکته 1: برای کتابهای لاتین گزینه آوانویسی نیز اضافه میگردد که نحوه خواندن صحیح اسم کتاب را نشان میدهد.
نکته 2: برای کتابهای حقوقی، عنوان قراردادی نیز در فیپا ذکر میگردد.
نکته 3: در کتابهای کودک، ردهبندی کنگره استفاده نمیشود.
نکته 4: در کتابهایی که بیش از 3 نویسنده دارد از کلمه سرشناسه استفاده نمیشود.
مدت زمان دریافت فیپا
- برای کتابهای تجدید چاپ ۳ روز کاری؛
- برای کتابهایی که قبلاً توسط ناشر دیگری چاپ شده باشد ۵ روز کاری؛
- برای کتابهای چاپ نخست حداکثر ۱۵ روز کاری.
صحت فیپا
پس از اخذ فیپا توسط انتشارات کتاب، نویسندگان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد فیپا و صحت ثبت اطلاعات خود به منوی استعلام شابک، فیپا و مجوز چاپ کتاب مراجعه کنند.
انتشارات کتیبه نوین در شیراز و استان فارس
انتشارات کتیبه نوین در شیراز با ده سال سابقه درخشان و با چاپ بیش از هزار عنوان کتاب دارای مجوز رسمی نشر مکتوب به شماره پروانه ۱۱۶۴۸ و مجوز نشر دیجیتال به شماره پروانه 14576 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مفتخر است حاصل سالها تجربه و حضور خود در صنعت چاپ و نشر کتاب، را به نویسندگان، فرهیختگان و علاقهمندان به فرهنگ و دانش که تمایل دارند آثار، تألیفات، ترجمه، پایاننامه، رساله دکتری و مطالب گردآوری شده خود را به کتاب تبدیل کنند، ارائه نماید.
شما در هر زمینه که فعالیت میکنید و دارای تجربه، تخصص و دانش هستید میتوانید مطالب خود را به کتابی ارزشمند و ماندگار تبدیل کرده و برای خود اعتباری مضاعف در حرفه و محیط اجتماعی خود فراهم آورید.
با داشتن یک رزومه قوی شانس اشتغال و ادامه تحصیل خود را افزایش دهید. لازم به ذکر است در مصاحبه آزمون دکتری داشتن کتاب دارای بالاترین امتیاز میباشد. انتشارات کتاب کتیبه نوین جهت ارائه خدمات چاپ و نشر کتابهای شما از این امتیاز برخوردار است که خدمات تخصصی کل فرآیند چاپ کتاب را با نازلترین قیمت، در تیراژ دلخواه و کوتاهترین زمان به انجام رساند.
برخی از دانشجویان تمایل دارند حاصل کارهای پژوهشی خود را که در قالب تز یا رساله منتشر شده است به کتاب نیز تبدیل کنند و این انتشارات آماده ارائه خدمات کامل در این زمینه است. از سوی دیگر افرادی نیز که متقاضی چاپ شعر، داستان، مطالب گردآوری شده، ترجمه یا تألیفات خود هستند میتوانند از خدمات این انتشارات استفاده نمایند؛ بنابراین شما میتوانید با همکاری انتشارات کتیبه نوین به هدف خود که همانا داشتن یک کتاب معتبر است دست یابید.
فعالیتهای انتشارات کتیبه نوین در زمینه چاپ و نشر کتاب شامل:
تأیید محتوای کتاب توسط اساتید مجرب، تایپ تخصصی و متناسب با فرمت کتاب، اخذ شابک یا ISBN، تبدیل فرمت اثر به فرمت کتاب (برای کسانی که قصد تبدیل پایاننامه و رساله دکتری به کتاب را دارند)، ویراستاری متن، صفحهآرایی کتاب، اخذ فیپا از کتابخانه ملی ایران، طراحی جلد، اخذ مجوز کتاب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اخذ مجوز طراحی جلد، لیتوگرافی، چاپ کتاب، اعلام وصول کتاب میباشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر منوی انتشارات و چاپ کتاب را مطالعه فرمایید.