اخذ مجوز چاپ کتاب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
پس از تایید فایل توسط نویسنده (فایلی که ویراستاری و صفحهآرایی آن انجام شده و دارای کد شابک میباشد)، کار برای روند اداری در سامانه چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت میگردد.
در این مرحله مدارک شناسایی و مدارک تحصیلی (اگر از پیشوند دکتر یا مهندس استفاده شود) نویسندگان لازم میباشد.
توجه: برای کتابهای ترجمه شده تصویر صفحات شناسنامه کتاب اصلی نیز مورد نیاز است.
باید بدانید که اگر میخواهید کتابی مناسب با توجه به فرهنگ سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، مذهبی و مواردی از این قبیل نشر دهید، قبل از هر چیزی باید با توجه به استانداردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این کتاب را تدوین و آماده کنید، زیرا در غیر این صورت مجوز چاپ به شما داده نمیشود.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بعد از بررسیهای مربوطه مجوز کتاب را صادر میکند. مدت زمان دریافت مجوز بستگی به نوع کتاب داشته و معمولاً کتابهای علمی در مدت زمان کمتری مجوز میگیرند.
توجه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از بررسی محتوایی، اگر هیچ مغایرتی در کتاب مشاهده ننماید اجازه چاپ را میدهد. وقتی که کتاب مجوز را دریافت نمود به هیچ عنوان امکان تغییر در محتوا وجود ندارد.
چاپ قانونی کتاب با اخذ مجوزها
به جهت حفظ آثار نویسندگان و جلوگیری از کپیبرداری از این آثار مراجعی از جمله خانه کتاب (شابک و فیپا) تشکیل شدهاند که با اعطای مجوزهای قانونی، اعتبار یک کتاب را به نویسنده آن کتاب میدهند تا دیگر امکان کپیبرداری وجود نداشته باشد.
در نتیجه برای هر کتاب باید مجوزهای لازم اخذ گردد. این سؤال پیش میآید که چگونه میتوان این مجوزها را اعتبارسنجی نمود؟ نویسنده میتواند برای اطمینان از اصلی بودن فیپا و شابک سه الی چهار روز بعد از اخذ مجوز فیپا به سایت کتابخانهی ملی مراجعه نماید و اطلاعات خود و کتابش را مشاهده نماید.
توجه: در انتشارات کتیبه نوین تمامی مجوزهایی که برای هر کتاب گرفته میشود از طریق وبسایتهای رسمی کشور قابل استعلام خواهد بود.
اطمینان از صحیح بودن شابک، فیپا و مجوز چاپ کتاب
از جمله دغدغههای بسیاری از نویسندگان این است که آیا کتاب آنها به صورت قانونی به چاپ رسیده و مجوزهای اخذ شده دارای اعتبار هستند؟ استعلام مجوزهای چاپ کتاب به شما کمک میکند که از ثبت رسمی کتاب خود اطمینان حاصل کنید. کتابی که مجوز نداشته باشد فاقد ارزش بوده و هیچ حقوق مادی و معنوی به نویسنده آن تعلق نمیگیرد.
لازم به ذکر است متاسفانه اخیراً برخی ناشرین جعلی اقدام به اخذ مجوزهای جعلی برای مؤلفان میکنند و مؤلفان نیز با دیدن اطلاعات آنها چنین تصور میکنند که مجوزهای قانونی مورد درخواست آنها کسب شده است؛ درحالیکه این مجوزها جعلی میباشند.
گاهاً حتی شماره شابک و فیپا جعلی نیز در بخش شناسنامه کتاب درج میشود که طبیعتاً مؤلفین نمیتوانند اطلاعی از صحت و سقم آن حاصل کنند. اما استعلام قانونی بودن مجوزها بسیار راحت و آسان است.
بعد از اخذ شابک و فیپا، شما میبایست بعد از مدت کوتاهی اطلاعات کتاب خود و نام نویسندگان را در وبسایت کتابخانه ملی مشاهده کنید.
توجه داشته باشید در غیر اینصورت و به هر دلیلی اگر اطلاعات کتاب و نویسندگان را بعد از اخذ مجوز فیپا بر روی کتابخانه ملی مشاهده ننمودید، مطمئن باشید مجوز اخذ شده برای کتابتان جعلی و مشکلدار است.
البته باید بگوییم که ممکن است بعد از اخذ فیپا چند روز (۳ یا ۴ روز معمولاً) طول بکشد تا این اطلاعات بر روی وبسایت کتابخانه ملی نمایه شود.
حتی در بسیاری از موارد افراد سودجو اقدام به سرقت ادبی کرده و کتاب شما را با نام خود به چاپ میرسانند.
در حقیقت اگر کتاب شما بدون مجوز به چاپ برسد، تمام زحمات شما از بین خواهد رفت. پس کتاب خود را به دست ناشران معتبر که دارای پروانه نشر هستند بسپارید و از دریافت تمام مجوزها اعم از دریافت شابک، فیپا و مجوز وزارت ارشاد اطمینان حاصل کنید.
پیشنهاد میشود در انتخب ناشر دقت فرمایید و قبل از انتخاب ناشر منوی راهنمای انتخاب ناشر و بهترین انتشارات را مطالعه فرمایید.
استعلام مجوز چاپ کتاب
مجوز چاپ کتاب: مجوز چاپ کتاب مجوزی است که قبل از چاپ کتاب میبایست توسط انتشارات دریافت شود تا آن کتاب به صورت قانونی قابل چاپ باشد. این مجوز به صورت فایل پیدیاف است که از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ناشر صادر میشود. ناشرین این مجوز را دریافت و در فایل نویسنده قرار میدهند. بیشتر بدانید…
استعلام مجوز چاپ کتاب: نویسندگان میتوانند پس از اخذ مجوز توسط انتشارات از انتشارات بخواهند که یک کپی از آن را برایشان ارسال کنند تا با توجه به بارکد و کد پیگیری موجود در آن بتوانند صحت مجوز را چک نمایند.
نکته 1: جهت کسب اطلاعات بیشتر منوی اخذ مجوز چاپ کتاب را مطالعه فرمایید.
نکته 2: جهت کسب طلاعات بیشتر منوی استعلام شابک، فیپا و مجوز چاپ کتاب را مطالعه فرمایید.