در مورد چاپ و نشر کتاب بیشتر بدانید...

تغییرات لازم در متن جهت تبدیل پایان نامه به کتاب

تغییرات لازم در متن جهت تبدیل پایان نامه به کتاب

دانشجویانی که قصد تبدیل پایان‌نامه به کتاب را دارند، می‌بایست ویرایشی را نیز در این راستا مورد نظر قرار دهند تا بدین ترتیب شرایط لازم برای تبدیل پایان‌نامه به کتاب احراز گردد. برای این منظور باید فرمت پایان‌نامه به فرمت کتاب تغییر کند.

به‌طورکلی برای تبدیل پایان‌نامه به کتاب شاید بحث علمی آن چندان مورد ویراستاری قرار نگیرد، چرا که به هنگام داوری پایان‌نامه تمامی موارد ذکر گردیده است. ولی پایان‌نامه حتماً باید با تغییراتی همراه گردد که شکل کتاب به خود بگیرد.

1. بازبینی مطالب پایان‌نامه

پایان‌نامه‌ها معمولاً برای ارائه در دانشگاه و کسب مدرک تحصیلی نوشته می‌شوند و ممکن است از نظر ساختار، نگارش و ویرایش کاملاً بی‌نقص نباشند. بازنگری و ویرایش دقیق پایان‌نامه می‌تواند کیفیت آن را به‌طور قابل توجهی ارتقا دهد و آن را برای انتشار به‌عنوان کتاب آماده کند.

بازنگری و ویرایش پایان‌نامه می‌تواند به ساده‌تر شدن زبان متن، استفاده از مثال‌های ملموس و کاربردی، و افزایش خوانایی آن کمک کند.

ناشران معمولاً قبل از انعقاد قرارداد نشر کتاب، نمونه‌هایی از متن آن را بررسی می‌کنند. بازنگری و ویرایش دقیق پایان‌نامه می‌تواند کیفیت نمونه‌های ارائه شده را افزایش دهد و احتمال جلب نظر ناشران را بیشتر کند.

در ضمن ساختار کتاب باید منطقی و منظم باشد. فصول کتاب باید به‌طور مرتبط به هم ارائه شوند و محتوای هر فصل دارای هدف و پیام مشخصی باشد. نگارش کتاب باید عاری از هرگونه غلط املائی، دستوری و نگارشی باشد. همچنین باید به نقطه‌گذاری، فاصله‌گذاری و فرمت‌بندی متن توجه شود.

2. انتخاب عنوان مناسب برای کتاب

انتخاب موضوع مناسب برای کتاب، اولین قدم و یکی از مهم‌ترین مراحل در فرآیند تبدیل پایان‌نامه به کتاب است. موضوع انتخابی باید برای مخاطبان جذاب باشد و پتانسیل فروش بالایی داشته باشد همچنین مرتبط با زمینه تخصصی شما باشد و شما در آن حوزه دانش و تجربه کافی داشته باشید.

موضوع کتاب باید منحصربه‌فرد و جدید باشد و قبلاً در مورد آن کتاب یا مقاله دیگری منتشر نشده باشد و برای اینکه ببینید چه موضوعاتی در بازار کتاب پرفروش هستند، تحقیقات بازاریابی انجام دهید.

3. فهرست، فهرست اشکال و نمودار و جداول

فهرست‌ها در پایان‌نامه به‌صورت ریز مطالب می‌باشد و همچنین دارای فهرست اشکال و نمودار و جداول می‌باشد که در کتاب فهرست اشکال و نمودار و جداول باید حذف شود و فهرست مطالب باید به‌صورت کلی باشد.

4. استخراج مطالب مورد نیاز در کتاب

اولین نکته برای چاپ کتاب از پایان‌نامه این است که باید توجه کنیم که چه بخش‌هایی را باید از پایان‌نامه استخراج کنیم. در هنگام نوشتن کتاب از پایان‌نامه نیازی نیست که همه آنچه در پایان‌نامه آمده است را در کتاب درج کنیم یعنی نباید حتماً تمام فصل‌های پایان‌نامه در کتاب نوشته شود.

5. ارتقای مطالب پایان‌نامه

از آنجا که اطلاعات این آثار بیشتر به‌صورت موردی می‌باشد جهت تبدیل به کتاب شایسته است اطلاعات آن بسط داده شود و جهان‌شمول گردد. گاهی ممکن است لازم باشد جداول تکمیلی، استانداردهای بیشتر و مطالب بیشتری به آن بیافزاید.

اضافه کردن مطالب جدید به متن پایان‌نامه، یکی از راه‌های مهم برای غنی‌تر کردن محتوای کتاب و تبدیل آن به اثری ارزشمندتر و جذاب‌تر برای خوانندگان است.

ممکن است از زمان نگارش پایان‌نامه تا زمان تبدیل آن به کتاب، اطلاعات و یافته‌های جدیدی در حوزه تخصصی شما منتشر شده باشد. اضافه کردن این اطلاعات جدید به کتاب، به شما کمک می‌کند تا محتوای آن را به‌روز و ارزشمندتر نگه دارید.

ممکن است در پایان‌نامه خود به تمام جنبه‌های موضوع مورد بحث نپرداخته باشید اضافه کردن مطالب جدید و جذاب، مانند مثال‌های کاربردی و مطالعات موردی، می‌تواند به جذب مخاطبان جدید و افزایش خوانندگان کتاب شما کمک کند.

6. حذف کلمات مربوط به پایان‌نامه و پژوهش

 همان‌طور که می‌دانید به هنگام نوشتن پایان‌نامه، نویسنده بارها از کلماتی همچون پایان‌نامه و پژوهش حاضر استفاده به عمل می‌آورد که با توجه به تبدیل پایان‌نامه به کتاب می‌بایست تمامی آن موارد را حذف نموده و به جای آن‌ها از کتاب یا کتاب حاضر استفاده شود. در این صورت می‌توان به آن استناد نموده و پژوهش خویش را از شکل پایان‌نامه، خارج کرده و آن را با استانداردهای لازم چاپ کتاب نزدیک و نزدیک‌تر سازید.

7. حذف یا ویرایش برخی از موارد در پایان‌نامه

 در پایان‌نامه‌های معمولاً برخی گزارش‌هایی مبنی بر گزارش‌های کلاسی و نتیجه‌های آماری مطرح می‌شود که به هنگام تبدیل پایان‌نامه به کتاب بایستی حتی‌الامکان این موارد کم‌رنگ‌تر بوده یا حداقل با اندکی تغییرات آن‌ها را وارد کتاب کرد. غیر از این موارد در پایان‌نامه‌ها معمولاً برخی از فرضیه‌ها و پیشنهادات پژوهشی معمولاً ذکر می‌گردند که آوردن آن‌ها در کتاب چندان مورد پسند واقع نمی‌گردد.

8. حذف کلمات اشاره شده به استاد راهنما و…

کلماتی که عیناً به استاد راهنما و مشاور در پایان‌نامه‌ها اشاره می‌شود بایستی حتماً آن‌ها را در کتاب حذف کرد، چرا که در کتاب نام استاد راهنما و مشاور ذکر نمی‌گردد.

9. نوشتن پیشگفتار برای کتاب

نوشتن پیشگفتار برای کتاب می‌تواند به بهتر شدن آن کمک کند. بنابراین با کمک اساتید خود یک پیشگفتار برای کتاب تهیه کنید.

پیشگفتار کتاب، فرصتی برای معرفی کتاب و متقاعد کردن خواننده به مطالعه آن است. یک پیشگفتار خوب باید در همان ابتدای کار خواننده را جذب کند و او را کنجکاو کند که بداند محتوای کتاب در مورد چیست.

پیشگفتار کتاب می‌تواند خواننده را با ساختار کلی کتاب و فصول مختلف آن آشنا کند و باید جذاب و گیرا باشد تا خواننده را به ادامه مطالعه کتاب ترغیب کند.

10. تغییر در مقدمه پایان‌نامه

 مقدمه پایان‌نامه هنگام تبدیل آن به کتاب می‌تواند با تغییراتی همراه باشد. حتی برای پر بار نمودن کتاب خود می‌توانید مقدمه پایان‌نامه را یک بار دیگر در اختیار استاد خود قرار دهید تا آن نیز یک سری اضافات را روی مقدمه ایجاد نموده و با قلم خود مطالبی را برای غنای کتاب مورد نظر به آن بیفزاید. نام بردن از اساتید برجسته و نامدار در رشته تحصیلی خود می‌تواند باعث پربارتر شدن کتاب مورد نظر شما نیز بشود.

11. تغییر فصول پایان‌نامه به بخش‌های مختلف

 با توجه به اینکه معمولاً پایان‌نامه از سه یا چهار فصل تشکیل می‌شود، می‌توان آن را برای تبدیل به کتاب به بخش‌های مختلفی تغییر داد تا از شکل فصل‌بندی خارج گردد. ضمن اینکه تمامی فرضیه‌ها و سؤالات پژوهش را نیز می‌توان تحت عنوانی مجزا با نگارشی متفاوت در کتاب آورد تا آن را از شکل یک پایان‌نامه به‌طورکلی خارج گردانیم. در واقع در این مرحله باید هر فصل از پایان‌نامه می‌بایست به دو فصل تقسیم شود. درواقع یک فصل هر پایان‌نامه، دو فصل یک کتاب محاسبه می‌شود.

همچنین شماره هر فصل می‌بایست با یک عدد مشخص شود و برای فصل‌ها متناسب با بخش مورد نظر حجم خاصی را در نظر گرفت.

12. تغییر تیتر فصل‌های پایان‌نامه برای به‌کارگیری در کتاب

دیگر مرحله‌ی، تغییر عناوین فصل‌ها می‌باشد. به این منظور مؤلف باید تمام عناوین فصل‌ها را به عباراتی مشابه با عنوان اصلی تغییر دهد.

13. تغییر کیفیت نمودارها و تصاویر

توجه داشته باشید که تمام تصاویر، جداول و نمودارهای پایان‌نامه برای انتشار کتاب مناسب نیستند. از همین رو از ناشر خود در مورد کیفیت نمودارها و تصاویر پایان‌نامه سؤال کرده و بر اساس نظرات آن‌ها فرآیند چاپ را انجام دهید تا بدین ترتیب مورد تأیید انتشارات باشد.

14. تغییرات در ارجاع‌های درون‌متنی

 در پایان‌نامه‌ها ارجاع‌ها به‌صورت درون‌متنی ذکر می‌شوند، این در حالی است که در کتاب معمولاً آن‌ها را در پاورقی ذکر می‌کنند و اصل منابع را در انتها می‌آورند که در صورت تبدیل پایان‌نامه به کتاب می‌بایست پایان‌نامه خود را نیز جزء منابع قید کنید.

15. ویرایش پاورقی‌ها

سبک پاورقی کتاب با پایان‌نامه متفاوت است. به همین جهت است برای این‌که پایان‌نامه را به کتاب تبدیل کنید باید تمام پاورقی‌ها، پی‌نوشت‌ها و رفرنس‌ها را ویرایش کرده و به فرمت کتاب در آورید. همچنین برای کتاب باید اصطلاحاتی که معادل لاتین دارند را در پاورقی ذکر نمایید.

16. ذکر پایان‌نامه خود در منابع

یک منبع دیگر به منابع آخر کتاب اضافه کنید که آن منبع جدید پایان‌نامه خودتان است و در جای‌جای کتاب به پایان‌نامه با صفحه مشخص استناد بدهید.

17. نمایه‌سازی برای کتاب

برای کتاب خود نمایه مناسبی از فهرست می‌بایست انتخاب کرد، یعنی از اصطلاحات و عباراتی که بتواند ذهن مخاطب را به سمت مباحثی که در پایان‌نامه ذکر شده‌اند، برد.

18. نکات تکمیلی

  1. رعایت قواعد نگارشی
  2. املای صحیح کلمات
  3. رعایت علائم سجاوندی
  4. نام کتاب‌ها در متن، فقط ایتالیک و بدون گیومه درج می‌شود
  5. نام اشخاص و مکان‌های لازم فقط اولین بار درون گیومه درج می‌شود. نام مشاهیر و مکان‌های معروف از این قاعده مستثنی است.
  6. نقل‌قول‌هایی که منبع آن‌ها در ارجاعات قید شده با تورفتگی ۱.۵ سانتی‌متر و یک پوینت کوچک و گیومه درج می‌شود.
  7. شماره فصل با عدد می‌آید
  8. حجم فصل‌ها باید با هم متناسب باشد
  9. عنوان و توضیح شکل و نمودار در پایین آن قرار می‌گیرد
  10. توضیح جدول، شکل و نمودار در وسط صفحه، بدون بولد و با استایل مجزا آورده می‌شود
  11. چنانچه جدول در یک صفحه قرار نگیرد، سرعنوان جدول در صفحه‌های بعد تکرار می‌شود.
  12. طول و عرض جدول، شکل، نمودار و جز آن از طول، سطر و عرض صفحه نباید فراتر رود.

نکته: در صورتی که تبدیل پایان‌نامه به کتاب خود را به انتشارات کتیبه نوین واگذار کنید این فرآیند در بخشی به نام تبدیل فرمت اثر به فرمت کتاب توسط متخصصان ما به صورت حرفه‌ای انجام خواهد شد. اطلاعات بیشتر

نکته: جهت کسب اطلاعات بیشتر منوی تبدیل پایان نامه به کتاب را مطالعه فرمایید.

در مورد چاپ و نشر کتاب بیشتر بدانید…

صفحه اصلی وب‌سایت انتشارات کتیبه نوین

در مورد چاپ و نشر کتاب بیشتر بدانید…

صفحه اصلی وب‌سایت انتشارات کتیبه نوین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *