چاپ دیجیتال کتاب (چاپ کتاب در تیراژ پایین) چیست؟
چاپ دیجیتال یک روش کامپیوتری برای چاپ کتاب است که فایل الکترونیکی شما مستقیماً به دستگاه چاپی منتقل میشود.
رایجترین روشهای چاپ دیجیتال شامل پرینتر جوهرافشان یا لیزری است که رنگدانه یا تونر را بر روی انواع مختلفی از بسترهای مختلف شامل کاغذ، کاغذ عکس، بوم و سایر مواد ظاهر میسازد.
این نوع چاپ در اصل همان پرینت است و این روش که تا 300 جلد مقرونبهصرفه بوده با استفاده از دستگاههای دیجیتال چاپ صورت میگیرد که رزولوشن چاپ بین ۶۰۰ تا ۲۴۰۰ دیپیآی با توجه به نوع و مدل دستگاه متفاوت میباشد، لذا کیفیت چاپ مطلوب و در برخی موارد در حد چاپ افست میباشد.
مطلب دیگری که در این نوع چاپ حائز اهمیت میباشد این است که متن داخلی کتاب توسط خود دستگاه بهصورت کامل چاپ و مرتب گردید و ترتیبی توسط دست انسان و یا دستگاههای ثانویه صورت نگرفته و خطایی در ترتیب صفحات نخواهیم داشت.
دقت کنید که در چاپ کتاب با تیراژ پایین (زیر 3۰۰ جلد) به دلیل اینکه چاپ دیجیتال انجام میشود و چاپ دیجیتال هزینه بالایی دارد فروش کتاب در این روش صرفه اقتصادی ندارد و در تیراژهای خیلی پایین ممکن است هزینه انجام شده بر روی هر جلد حتی از قیمت پشت جلد هم بیشتر شود.
چاپ با این روش برای اساتیدی که نیاز به تعداد محدود کتابشان برای تأمین نیاز دانشجویان خود دارند و یا افرادی که میخواهند رزومه خود را تقویت کنند مناسب است.
چاپ دیجیتال معمولاً شامل چاپ حرفهای در تیراژهای پائین توسط نشر رومیزی و دیگر منابع دیجیتال است که توسط چاپگرهای لیزی و چاپگرهای لارج فرمت و یا جوهرافشان حرفهای انجام میشود.
با توجه به اینکه چاپ دیجیتال دارای هزینه بیشتری برای چاپ هر صفحه در مقایسه با روشهای سنتی مثل افست است ولی این قیمت بالاتر معمولاً با صرفهجویی در هزینههای دیگری چون تهیه پلیتهای چاپ انجام میشوند در تیراژهای کم تعداد جبرانپذیر است.
چاپ فوری کتاب: چاپ دیجیتال امکان چاپ سریع پس از تقاضا در تیراژ کم را فراهم آورده و امکان تغییر طرح و محتویات آن در هر برگ چاپی را در اختیار میگذارد.
در چاپ دیجیتال صرفهجویی در نیروی انسانی و توان رو به گسترش ماشینهای چاپ دیجیتال در بالا بردن کیفیت چاپ، پایین آمدن هزینه تمام شده چاپ هر برگ چاپی و بالا رفتن تیراژ در چاپ دیجیتال به این معناست که چاپ دیجیتال در حال رقابت با چاپ افست و حتی پیشی گرفتن از آن میباشد.
منظور از چاپ دیجیتال در بازار، چاپ تونری بهوسیلهی انواع چاپگرهای لیزری حرفهای روی انواع کاغذ میباشد.
نکته: جهت کسب اطلاعت بیشتر در مورد چاپ دیجیتال منوی چاپ دیجیتال (چاپ کتاب در تیراژ پایین) را مطالعه فرمایید.
چاپ افست کتاب (چاپ کتاب در تیراژ بالا) چیست؟
چاپ افست نوعی از چاپ است که نوشته و عکس را بر سطح لاستیکی یک استوانه (سیلندر) گردان برمیگرداند و سپس آن را با فشار استوانه دیگر روی کاغذ چاپ میکنند.
در چاپ افست نخست آنچه را که باید چاپ شود بر روی صفحهای فلزی به نام زینک منتقل میکنند، سپس این صفحه را با مواد شیمیایی طوری حساس میکنند که فقط نوشتهها و تصاویر آن، مرکب چاپ را به خود میگیرد.
زینک را به دور نخستین استوانه میپیچند؛ طرح آن بر اثر فشار روی پوشش لاستیکی استوانه دوم برمیگردد. کاغذ سفید که متوالیاً به دور استوانه سوم میپیچد مطالب را از روی پوشش لاستیکی استوانه دوم میگیرد.
سرعت کار ماشینهای چاپ افست بیش از چاپ مسطح (حروفی) میباشد.
این نوع چاپ معمولاً برای چاپ ۱۰۰۰ نسخه کتاب به بالا استفاده میشود.
چاپ افست، چهار رنگ و ترکیبی از چهار رنگ اصلی آبی، قرمز، زرد و مشکی (Cyan, Magenta, Yellow, BlacK) هستند که اصطلاحاً CMYK گفته میشود.
از ترکیب این چهار رنگ اصلی میتوان تمامی رنگهای موجود را ساخت.
فایلی که برای چاپ افست فرستاده میشود حتماً باید از RGB به CMYK تبدیل شود. در نهایت فایل CMYK به لیتوگرافی داده شده و به ازای هر رنگ فوق یک زینک از دستگاه بیرون میآید (برای طرحهای ۴ رنگ، ۴ زینک و برای طرحهای ۲ رنگ ۲ زینک و برای متون داخلی کتاب یک زینک) و برای چاپ به چاپخانه ارسال میگردد.
نکته 1: در نظر داشته باشید که در زمان طراحی یک حاشیه برای کار در نظر بگیرید چون معمولاً نیم سانتیمتر از اطراف کار در زمان برش حذف میشود.
نکته 2: جهت کسب اطلاعت بیشتر در مورد چاپ افست منوی چاپ افست (چاپ کتاب در تیراژ بالا) را مطالعه فرمایید.
چاپ افست کتاب و دیجیتال دو نوع رایج فرآیند چاپ کتاب هستند. اما مدت زمان چاپ، تعداد نسخه از کتاب، رنگ، تعداد رنگ، تکنولوژی آنها با یکدیگر متفاوت است. برای درک بهتر تفاوت چاپ دیجیتال کتاب با چاپ افست تا انتها این منو همراه ما باشید.
تفاوت چاپ دیجیتال کتاب با چاپ افست کتاب چیست؟
1. اولین تفاوت چاپ دیجیتال با چاپ افست تکنولوژی بین دو روش چاپ (چاپ افست در مقابل چاپ دیجیتال) در نحوه انتقال تصاویر به کاغذ است. این تفاوت است که بر هزینه کار دستگاه چاپگرهای دیجیتال تأثیر میگذارد و این تفاوت هزینه مستقیماً به مشتری چاپ میرسد.
چاپ افست از صفحات فلزی استفاده میکند که جوهر را بر روی یک ورق کاغذ قرار میدهد. تنظیمات چاپ افست بهطورکلی وقتگیرتر و گرانتر از چاپ دیجیتال است. صفحات فلزی به ازای هر رنگ مورد استفاده یک صفحه نیاز به قلمزنی دارند و روی غلتکهایی که جوهر را مستقیماً روی کاغذ منتقل میکنند، اعمال میشوند.
سپس، فشار افست باید چند دقیقه روی ورقهای کاغذ «قراضه» اجرا شود تا زمانی که صفحات بهدرستی جوهر شوند.
2. برای بسیاری از افراد مهم است تا بدانند رنگ مورد دلخواه آنها بر روی کتاب ظاهر خواهد شد یا نه؛ بدین جهت سیستمی با نام سیستم رنگ پانتون که فضایی رنگی و اختصاصی است وجود دارد که در صنایع چاپ از آن استفاده میکنند. افراد بهواسطه این سیستم مطابقت رنگ میتوانند مطمئن شوند رنگ مورد استفاده آنها همان رنگی است که میخواهند.
برای این کار، پیشنهاد میشود از چاپ افست استفاده شود. با چاپ دیجیتال نمیتوان رنگهای سیستم پانتون را بهصورت دقیق مطابقت داد اما در چاپ افست این کار بهدقت انجام میشود.
3. تفاوت دیگر چاپ افست و چاپ دیجیتال در اندازه پروژه است. اگر پروژه شما به اندازه کافی بزرگ است تا بتواند از پس هزینههای اولیه برآید چاپ افست برای این کار مناسب است. با چاپ افست، چاپی عالی خواهید داشت که احتمالاً در حجم بالا، هزینه کمتری خواهید داشت.
4. تفاوت بعدی چاپ دیجیتال با چاپ افست در مدت زمان انجام کار است. چاپ دیجیتال با مدت زمان کمتری که وقت میگیرد قدرت اجرای کارهای دقیقه نودی را دارد. اما چاپ افست توانایی انجام کار در لحظه آخر را ندارد.
5. تفاوتی که چاپ دیجیتال و چاپ افست دارد در اینجا ملموستر است. چاپ با دستگاههای دیجیتال انعطافپذیرتر از چاپ افست است.
6. استفاده از رنگهای متنوع در چاپ، تفاوت دیگر چاپ دیجیتال با چاپ افست را نشان میدهد. اگر برای چاپ به رنگ سیاه و سفید یا فقط یک یا دو رنگ نیاز باشد، چاپ افست ممکن است انتخاب درستی باشد. اگر برای چاپ به چهار رنگ نیاز دارید، چاپ دیجیتال بهترین و مقرون بهصرفهترین راهحل است.
7. تفاوت بعدی چاپ دیجیتال با چاپ افست به امکان شخصیسازی در چاپ دیجیتال برمیگردد. شکی نیست که چاپ دیجیتال سادهترین، ارزانترین راه برای شخصیسازی پروژههای خود، حتی در هنگام چاپ است.
8. اگر شما نیاز به دیدن نمونه چاپی قبل از چاپ انبوه دارید، تفاوت دیگر چاپ دیجیتال با چاپ افست مشخص میشود. دیجیتال این مزیت را دارد که در مقدار محدود و حتی برای نمونه یک پروژه را چاپ کند. اما این کار در چاپ افست اصلاً صرفه اقتصادی ندارد.