چاپ افست برای کتابهایی با تیراژ بالا (500 نسخه و بیشتر) بهترین انتخاب است. این روش به دلیل کیفیت بالای چاپ، هزینه بهینه برای تیراژ زیاد و امکان استفاده از انواع کاغذ و پوششها، مناسبترین گزینه برای تولید کتابهای حرفهای و تجاری است. در صورتی که به دنبال چاپ کتاب در تیراژ زیاد و با کیفیت عالی هستید، چاپ افست میتواند نیاز شما را برآورده کند.
این روش به دلیل ویژگیهایی که در فرآیند تولید و هزینهبر بودن در تیراژهای پایین ندارد، برای چاپهای انبوه و تجاری بسیار مقرون بهصرفه است.
در ادامه به نکات مهم در مورد چاپ افست کتاب در تیراژ بالا اشاره میکنم:
1. اقتصادی بودن برای تیراژ بالا
- چاپ افست به دلیل فرآیند آمادهسازی اولیه (پلیتسازی و تنظیم دستگاههای چاپ) هزینههای اولیه بیشتری نسبت به روشهای چاپ دیجیتال دارد. اما به ازای هر نسخه، قیمت کاهش مییابد که آن را برای تیراژهای 500 نسخه به بالا مقرون بهصرفه میکند.
- در نتیجه، هر چه تیراژ بالاتر باشد، قیمت هر نسخه کاهش پیدا کرده و برای تولید کتابهای انبوه گزینهای ایدهآل میشود.
2. کیفیت بالا و ثبات رنگ
- در چاپ افست، کیفیت چاپ و دقت رنگها معمولاً بسیار بالا است. برای کتابهایی که شامل تصاویر رنگی یا گرافیک پیچیده هستند، چاپ افست میتواند رنگها را با دقت زیادی انتقال دهد.
- از آنجا که چاپ افست بهویژه در قسمتهای مربوط به انتقال جوهر به کاغذ بسیار دقیق است، به همین دلیل برای کتابهایی که نیاز به کیفیت تصویر و رنگ بالایی دارند، بهترین انتخاب است.
3. سرعت و توانایی چاپ سریع
- با توجه به اینکه دستگاههای چاپ افست قادر به تولید تعداد زیادی نسخه در مدت زمان کوتاه هستند، این روش برای تولید کتابهای با تیراژ بالا مناسب است. در چاپ افست، دستگاهها به صورت مداوم و با سرعت بالا به چاپ ادامه میدهند، که این امر موجب تسریع در تولید کتابهای شما میشود.
4. تعدد انواع کاغذ و پوششهای مختلف
- در چاپ افست، امکان انتخاب کاغذهای مختلف وجود دارد. بهعنوان مثال:
- کاغذ گلاسه برای کتابهای هنری، کودکانه یا هر کتابی که نیاز به تصاویر رنگی و با کیفیت دارد.
- کاغذ تحریر برای کتابهای متنی مانند رمانها، کتابهای درسی و علمی.
- کاغذ نیمهگلاسه یا کاغذ براق برای کتابهایی که در کنار متن، تصاویر رنگی هم دارند.
- همچنین، میتوان از پوششهای مختلف برای جلد کتاب استفاده کرد؛ مثل لمینیت براق، لمینیت مات یا طلاکوب که در چاپ افست به راحتی قابل اعمال هستند.
مراحل چاپ کتاب در چاپ افست
اولین بخش، طراحی است. این امر بسیار حساس میباشد. لازمهی طراحی، تنها تسلط به فتوشاپ نیست. این بخش نیاز به تجربه و تخصص هم دارد. پیشنهاد ما به شما این است که کار طراحی خود را به طراح گرافیست بسپارید تا این طراحی را به بهترین حالت ممکن برایتان انجام دهند.
مرحلهی دوم لیتوگرافی میباشد. در این مرحله پروژهای که توسط طراحان گرافیست طراحی شده به لیتوگرافی میرود و با توجه به دستگاه ایمیج ستر (Image settr) از طراحی خروجی فیلم گرفته میشود. نکته: در کارهای چهار رنگ، چهار فیلم بهصورت جداگانه برای هر رنگ تهیه میشود. در نهایت فیلمهای هر رنگ بهصورت جداگانه در دستگاهی به نام قید کپی قرار میگیرد. سپس در آن نوردهی و قرار گرفتن در زینک انجام میشود. به همین ترتیب چهار زینک از هر رنگ تهیه میشود.
آخرین مرحله چاپ میباشد. ماشین چاپ هم انواع مختلفی دارد که با توجه به کاربرد آن از غلتکهای مختلفی تشکیل شده است و مرکب را یکنواخت میکند تا به زینک برسد. سپس نقش از روی زینک به روی لاستیک چاپ میافتد و به کاغذ منتقل میشود.
لیتوگرافی در چاپ افست
لیتوگرافی فرآیندی است که ما طی آن صفحههایی فلزی از جنس آلومینیوم موسوم به زینک را میسازیم. از این صفحهها در چاپخانه برای استفاده در دستگاه چاپ افست برای انجام عملیات چاپ بر روی کاغذ استفاده مینماییم.
بنابراین لیتوگرافی یک مرحلهی واسطهای در چاپ افست است. فایلهای طراحی شده ابتدا در لیتوگرافی تبدیل به صفحات فلزی شده و سپس این صفحات به چاپخانه انتقال داده میشوند تا در آنجا بهوسیلهی آنها عملیات چاپ بر روی کاغذ صورت بگیرد.
لیتوگرافی یا چاپ سنگی به تصاویری اشاره دارد که روی یک سطح صاف چاپ میشوند، این رویه چاپ بر پایه این اصل است که روغن و آب با هم مخلوط نمیشوند. چاپ با یک سنگ (سنگ آهک) و یک صفحه فلزی انجام میشود. اما امروزه از صفحات چاپی آلومینیومی و سنگهای اصلی استفاده میشود.
لیتوگرافی مخصوص چاپ افست (چاپ در تیراژ بالا) میباشد و برای چاپ دیجیتال (چاپ کتاب در تیراژ پایین) نیازی به لیتوگرافی نیست.
در لیتوگرافی ابتدا فایلها به چهار رنگ اصلی تقسیم میشوند و سپس تصویر مربوط به هر رنگ با نوعی پلیمر مخصوص بر روی صفحهی فلزی چاپ میشود.
جنس سطح این ورقهی فلزی از موادی پوشانیده شده است که به هیچ عنوان مرکب چاپ را به خود جذب نمیکند. در عوض جنس مواد پلیمری که طرح را بر روی زینک چاپ میکنند جاذب مرکب میباشد. از همین خاصیت در چاپ استفاده میشود.
انواع لیتوگرافی:
1. لیتوگرافی با دستگاه ایمیج ستر (ImageSetter)
2. لیتوگرافی با دستگاه پلیت ستر
جهت کسب اطلاعات بیشتر منوی لیتوگرافی کتاب را مشاهده فرمایید.
کاربرد چاپ افست کتاب
چاپ افست کتاب معمولترین و رایجترین روشی است که برای انتشار کتاب مورداستفاده قرار میگیرد. ازاینرو میتوان ادعا کرد که کاربرد چاپ افست کتاب انتشار کتاب است! در این بین شاید برخی در مورد کاربرد چاپ دیجیتال کتاب نیز سؤالهایی داشته باشند. چه تفاوتی بین کاربرد چاپ افست کتاب و چاپ دیجیتال کتاب وجود دارد؟ در واقع چاپ کتاب به روش افست برای انتشار کتاب در تیراژهای بالا کاربرد دارد. در مقابل چاپ دیجیتال برای کتابهایی که در تیراژ پایین منتشر میشوند، کاربرد دارد.
چاپ افست کتاب بسیار ارزانتر از چاپ دیجیتال کتاب است. برای مثال اگر بهجای استفاده از چاپ افست کتاب، چاپ دیجیتال را ترجیح دهید، برای همان مقدار از تیراژی که در نظر دارید باید 10 برابر هزینه بیشتری صرف کنید! چاپ کتاب به روش افست صرفه اقتصادی دارد. کتابی که به کمک چاپ افست کتاب منتشر شده باشد، قیمت کمتری نیز دارد. این رو افراد بیشتری راغب به خریداری آن خواهند بود. انتشار کتاب به شیوه دیجیتال برای اقلیت مردمی است که حاضرند برای هر کتابی پول بپردازند.
چاپ افست کتاب برای سفارشیسازی نوع کاغذ نیز کاربرد دارد. به عبارتی زمانی که برای چاپ کتاب به روش افست به انتشارات مورد نظرتان مراجعه میکنید، قادر خواهید بود با توجه به قیمت کاغذ، نوع کاغذ اختصاصیتان را انتخاب کنید.
برای چاپ افست کتاب میتوان از انواع کاغذهای مختلف استفاده کرد. علاوه برای سفارشیسازی نوع کاغذ، میتوان در مورد نوع رنگی که برای چاپ کتاب استفاده میشود نیز تصمیمگیری کنید. با توجه به گزینههایی که برای سفارشیسازی کتاب در چاپ افست پیش رو دارید، میتوانید قیمت نهایی را دستکاری کنید! برای مثال میتوانید از کاغذهای ارزان و در مقابل از رنگهای باکیفیت استفاده کنید. کاغذی که برای چاپ کتاب مورد استفاده قرار میگیرد بیشترین تأثیر را روی قیمت نهایی دارد.
در اقدام به چاپ افست کتاب باید نوع قطع آن را نیز از پیش تعیین کنید. به کمک چاپ افست میتوان کتابها را در قطعهای مختلف به چاپ رساند.
مزایای چاپ افست در تیراژ بالا
- کیفیت ثابت: کیفیت چاپ در تمام نسخههای چاپشده ثابت است. در چاپ افست، چون تمام فرآیند چاپ یکسان است، کتابها در تیراژ بالا هیچ تفاوتی از نظر رنگ یا جزئیات ندارند.
- هزینه بهینه: هزینه چاپ در تیراژهای بالا کاهش پیدا میکند. به این معنا که برای تولید 500 نسخه یا بیشتر، هزینه هر نسخه بهطور قابلتوجهی کاهش مییابد.
- امکان استفاده از تکنیکهای ویژه: در چاپ افست، تکنیکهایی مانند طلاکوب، برجستهسازی، یووی براق یا پوشش لمینیت به راحتی قابل اعمال است و برای کتابهایی که نیاز به جلوههای ویژه دارند، مناسب است.
انواع سایز در چاپ افست
چاپ کتاب افست به سایزهای مختلفی تقسیمبندی میشود که شامل موارد زیر میباشد:
- قطع نیم ورقی: حداکثر ۳۶ × 22/5 سانتیمتر
- قطع یک ورقی: حداکثر ۵۰ × ۳۵ سانتیمتر
- دستگاه یک و نیم ورقی: حداکثر ۴۵ × ۶۰ سانتیمتر
- دستگاه دو ورقی: حداکثر ۷۲ × ۴۵ سانتیمتر
- دستگاه دو نیم ورقی: حداکثر ۷۰ × ۵۰ سانتیمتر
- دستگاه سه ورقی: حداکثر ۹۰ × ۶۰ سانتیمتر
- دستگاه چهار ورقی: حداکثر ۹۰ × ۷۲ سانتیمتر
- دستگاه چهار و نیم ورقی: حداکثر ۷۰ × ۱۰۰ سانتیمتر
- دستگاه پنج ورقی: حداکثر ۱۴۰ × ۱۰۰ سانتیمتر
- دستگاه شش ورقی: حداکثر ۱۶۰ × ۱۲۰ سانتیمتر
- دستگاه های هشت ورقی: حداکثر ۲۰۰ × ۱۴۰ سانتیمتر
- دستگاه های رول: اندازه های استاندارد نداشته و بسته به شرایط خریدار متغیرند.
انواع چاپ افست کتاب
چاپ افست کتاب انواع مختلفی دارد که هر کدام با ویژگیها و کاربردهای خاصی که دارد، برای نوع خاصی از کتاب استفاده میشود:
1. چاپ افست تک رنگ (سیاه و سفید)
برای کتابهایی با محتوای سیاه و سفید و بدون تصاویر رنگی، این نوع از چاپ افست بسیار مناسب است. چاپ افست تک رنگ، به عنوان یک گزینه اقتصادی و ارزان برای چاپ کتابهای متنی به شمار میرود.
2. چاپ افست دو رنگ
در این روش از دو رنگ اصلی برای ایجاد تصاویر و متن در صفحات کتاب استفاده میشود. این دو رنگ معمولاً به عنوان رنگهای پایه انتخاب میشوند و با ترکیب آنها میتوان تنوع رنگی مورد نیاز را ایجاد کرد. در چاپ افست دو رنگ، از دو پلیت یا تراشه جداگانه برای هر یک از رنگها استفاده میشود.
این تراشهها با دقت بر روی سطح چاپگر قرار میگیرند. جوهر مرتبط با هر رنگ ابتدا به سطح چاپگر و سپس به کاغذ منتقل میشود. چاپ افست دو رنگ برای کتابهایی که تصاویر و محتواهایی با رنگهای پایه مختلف دارند، بسیار مناسب است.
3. چاپ افست چهار رنگ
این روش، یکی از پیشرفتهترین روشهای چاپ رنگی محسوب میشود که برای ایجاد تصاویر و متون با استفاده از رنگهای مختلف در کتابها به کار میرود. در این روش، از ترکیب چهار رنگ اصلی فیروزهای (Cyan)، ارغوانی (Magenta)، زرد (Yellow) و مشکی (Key)، برای ایجاد تنوع رنگی استفاده میشود. در فرآیند چاپ افست چهار رنگ، برای هر یک از این چهار رنگ اصلی، تراشه یا پلیت مجزا تهیه میشود.
این تراشهها در دستگاه چاپگر قرار میگیرند و در مراحل مختلف چاپ، جوهر متناسب با هر رنگ به سطح کاغذ منتقل میشود. چاپ افست چهار رنگ به دلیل توانایی در ایجاد تصاویر با دقت بالا و ترکیب مؤثر رنگها، به عنوان یک روش اساسی در چاپ کتاب با تصاویر رنگی و متون متنوع به کار میرود.
هر کدام از انواع چاپ افست که نام برده شد، ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند و بسته به نیاز و هدف چاپ، میتوانند گزینههای مناسبی باشند.
حداقل تیراژ چاپ افست کتاب
حداقل تیراژ چاپ دیجیتال کتاب، 500 جلد است. اما پیشنهاد ما جهت به صرفه شدن قیمت تمام شده هر نسخه کتاب تیراژ هزار نسخه میباشد.
حداکثر تیراژ چاپ افست کتاب
حداکثری در چاپ افست وجود ندارد و شما میتوانید تیراژ هزار نسخه به بالا را انتخاب کنید.
هزینه چاپ افست کتاب
از آنجا که هزینه مراحل انتشارات و چاپ کتاب بهروز محاسبه میگردد جهت کسب اطلاع از هزینهها به منوی هزینه مراحل انتشارات و چاپ کتاب مراجعه فرمایید.
نکته: جهت کسب اطلاعات بیشتر منوی چاپ افست (چاپ کتاب در تیراژ بالا) را مطالعه فرمایید.