چاپ الکترونیکی کتاب
چاپ کتاب الکترونیکی یا انتشار کتاب مجازی که به آن نشر الکترونیک هم گفته میشود، بهترین روش برای فروش کتاب در دنیای تکنولوژی و دیجیتال امروزی میباشد، در این روش سرعت انتقال و پخش زیاد بوده و هزینه انتشار نیز کمتر از چاپ کاغذی است، از طرفی مخاطب بیشتری نیز دارد و سرانه مطالعه کتابهای الکترونیک بیشتر از کتابهای معمولی است.
انتشار فایل الکترونیکی کتاب
در گذشته تنها یک روش برای توزیع کتابها وجود داشت و آن چاپ کتاب بهصورت فیزیکی بود، اما در حال حاضر چاپ فیزیکی کتاب تنها روش توزیع و فروش کتاب نیست و تا حدودی میتوان گفت با گذشت زمان چاپ فیزیکی کتاب تبدیل به اولویت دوم خوانندگان شده است. این روزها نشر کتاب مجازی از روشهای پرطرفدار نویسندگان و خوانندگان کتاب است.
مخاطبین ترجیح میدهند کتاب را بهصورت نسخه الکترونیک و یا نسخه صوتی در تلفن همراه و یا سیستم کامپیوتری خود بخوانند، زیرا این روش امکان آن را فراهم میکند تا مخاطب در هر زمان و مکانی به کتاب دسترسی داشته باشد، همین طور هزینه نسخه الکترونیک کتاب به نسبت فیزیکی بسیار پایینتر است. شما میتوانید کتابتان را تنها بهصورت الکترونیک به چاپ برسانید و در اپلیکیشنهای کتابخوان جهت فروش قرار دهید.
انتشار فایل الکترونیکی کتاب به فرایند تبدیل یک کتاب به نسخه دیجیتال و توزیع آن در قالبهای مختلف الکترونیکی برای خوانندگان آنلاین اطلاق میشود. در این روش، کتاب به صورت یک فایل دیجیتال در فرمتهایی مانند PDF، EPUB، MOBI یا سایر فرمتهای استاندارد منتشر میشود و خوانندگان میتوانند آن را از طریق اینترنت دانلود کرده و در دستگاههای مختلفی همچون کتابخوانهای الکترونیکی (eReaders)، گوشیهای هوشمند، تبلتها و کامپیوترها مطالعه کنند. انتشار فایل الکترونیکی کتاب، بخش اصلی نشر دیجیتال است که به نویسندگان و ناشران این امکان را میدهد که آثار خود را به سرعت و با هزینه کم به بازار عرضه کنند.
آیا دریافت مجوز الکترونیکی کتاب الزامی است؟
برخلاف مجوز نشر فیزیکی کتاب که برای همه کتابهایی که در ایران منتشر میشوند الزامی است، مجوز نشر الکترونیک فقط برای افرادی لازم است که میخواهند کتاب خود را بهصورت E-book به بازار عرضه نمایند. اما اگر تنها قصد چاپ فیزیکی کتاب خود را دارید، نیازی به اخذ مجوز چاپ الکترونیک نیست.
مجوز نشر دیجیتال کتاب
چاپ و انتشار کتاب الکترونیکی نیز نیاز به اخذ مجوز نشر دارد. بعد از آمادهسازی کتاب (ویراستاری، طراحی جلد و صفحهآرایی) یک نسخه از کتاب شما به اداره فرهنگ و ارشاد ارسال شده و پس از اخذ مجوزهای لازم اجازه نشر در پلتفرهای الکترونیکی را پیدا میکند. گرفتن مجوز تنها توسط یک انتشارات کتاب میسر خواهد بود.
مراحل دریافت مجوز نشر الکترونیکی کتاب
تمامی کتابها در ایران برای چاپ قانونی باید مراحل مشخصی را طی کنند. ابتدا باید شابک از خانه کتاب دریافت گردد، مرحله بعدی دریافت فیپا یا فهرستنویسی پیش از انتشار است که باید از سازمان اسناد و کتابخانه ملی دریافت گردد، سپس مجوز ارشاد و در آخر نوبت به دریافت مجوز حق پخش یا اعلام وصول میرسد.
برای مجوز نشر الکترونیک مراحل مشابهی را باید طی نمود. تفاوت اصلی این دو نوع مجوز نشر این است که افراد با دریافت مجوز نشر الکترونیک امتیاز فروش کتاب در فرمتهای PDF یا CD در محیط آنلاین را کسب کنند. و البته دیگر لازم نیست نگران سایر مراحل چاپ فیزیکی کتاب مثل انتخاب نوع کاغذ، جلد کتاب و روش صحافی آن باشید.
معرفی برخی از مراکز فروش نسخه الکترونیکی کتاب
وبسایت فروش الکترونیکی کتاب طاقچه
وبسایت فروش الکترونیکی کتاب کتابراه
وبسایت فروش الکترونیکی کتاب فیدیبو
وبسایت فروش الکترونیکی کتاب فراکتاب
وبسایت فروش الکترونیکی کتاب پاتوق کتاب
وبسایت فروش الکترونیکی کتاب کتابچین
وبسایت فروش الکترونیکی کتابناک
وبسایت فروش الکترونیکی کتاب سبز
وبسایت فروش الکترونیکی تاریخ ما
نکته: جهت کسب اطلاعات بیشتر منوی نشر دیجیتال و چاپ کتاب الکترونیکی را مطالعه فرمایید.