در مورد چاپ و نشر کتاب بیشتر بدانید...

چاپ کتاب‌ زندگی‌نامه، چگونه کتاب‌ زندگی‌نامه بنویسیم؟

چاپ کتاب‌ زندگی‌نامه، چگونه کتاب‌ زندگی‌نامه بنویسیم؟

زندگی‌نامه چیست؟

زندگی‌نامه سبکی از نوشتن است که در آن نویسنده با توجه به نگاه متفاوتی که به زندگی دارد، داستان زندگی خود یا دیگران و یا خاطرات ویژه‌ای را به گونه‌ای جذاب بازگو می‌کند. در فارسی قدیم به این سبک نوشتن «تذکره» می‌گفتند.

زندگی‌نامه، داستان زندگی یک فرد واقعی است که توسط خود شخص یا فرد دیگری نوشته می‌شود. زندگی‌نامه رویدادهای زندگی یک فرد را بررسی می‌کند و بدنبال یافتن معناها در آن‌هاست. داستان گفتن و بیان قصه‌های شخصی سنگ‌بنای نوشتن زندگی‌نامه است.

کشف روابط علت و معلولی در داستان‌ها باید به طرزی بدیع و خلاقانه باشد؛ به طوری که خواننده بدون زحمت خاصی بتواند به مفهوم ذهنی نویسنده‌ی زندگی‌نامه پی ببرد.

سبک زندگی هر فردی نشات گرفته از نیازهای مختلف وی در زندگی است و روش‌های دست یافتن به این اهداف و نیازها به‌صورت شخص به شخص متفاوت است. بنابراین، می‌توان گفت داستان هر فردی در زندگی داستانی مختص به خود اوست و پر است از اتفاقات و وقایع و حوادث مختلف که می‌تواند گنجینه‌ای ارزشمند برای دیگران باشد.

در زندگی‌نامه موارد زیر بسیار مهم است:

  • اهمیت شروع خوب و چگونگی آن
  • توجه به مسائل و رویکردهای پیش از نوشتن
  • رسیدن به درک درستی از نگارش زندگی‌نامه‌ی شخصی

اصول نوشتن زندگی‌نامه

در نوشتن زندگی‌نامه، می‌توانید به برخی اصول و نکات کلی توجه کنید. این نکات شامل موارد زیر می‌شود:

  1. انتخاب موضوعات اصلی: انتخاب موضوعات و رویدادهای مهم زندگی شخصیت مورد نظر بسیار حیاتی است. موضوعات مهم را انتخاب کنید تا خوانندگان بتوانند از زندگی‌نامه شما استفاده کنند.
  2. ترتیب زمانی: زندگی‌نامه باید به ترتیب زمانی نوشته شود، از دوران کودکی و نوجوانی تا زندگی حرفه‌ای.
  3. جزئیات شخصی: جزئیاتی از زندگی شخصی مانند تولد، تحصیلات، شغل، رویدادهای مهم، ازدواج و خانواده باید درج شود.
  4. احساسات و تجربیات: شرح دادن احساسات و تجربیات شخصی در زمان گذشته می‌تواند به تشریح بهتر واقعیت زندگی کمک کند.
  5. سبک نگارش: سبک نگارش مهم است. زندگی‌نامه می‌تواند در سبک روایتی، خبرنگاری یا حتی شعر نوشته شود.
  6. واقعیت: واقعیت و رکن‌های تاریخی باید رعایت شوند. تلاش کنید تا اطلاعات دقیق و واقعی را در زندگی‌نامه‌تان بیان کنید.

تفاوت خاطره‌نویسی با زندگی‌نامه

1. یک خاطره بیش از اینکه صرفاً واقعیت‌های زندگی نویسنده را ارائه دهد، بیشتر به تأمل و ایجاد ارتباط عاطفی بین اتفاقات و آدم‌ها می‌پردازد.

2. نویسنده با استفاده از دانش شخصی خود داستانی صمیمی و احساسی را درباره اتفاقات خصوصی یا عمومی زندگی‌اش روایت می‌کند؛ و جنبه‌های زندگی نویسنده را شامل نمی‌شود، مگر اینکه با داستان معنی‌دار و مرتبط باشد.

انواع زندگی‌نامه یا حسب‌حال

1. بیوگرافی Biography

بیوگرافی داستان زندگی شخصی است که به زبان و قلم شخص دیگری نوشته شده ‌است.

در این نوع از زندگی‌نامه، نویسنده تلاش می‌کند با بررسی روزمرگی‌ها، خاطرات تلخ و شیرین و … در کنار اتفاقات مهم و شاید تکان‌دهنده‌ی زندگی آن فرد، کتابی بنویسد که هم شیرین باشد و ملموس و هم کاربردی.

2. اتوبیوگرافی Autobiography

اتوبیوگرافی، داستان زندگی شخص از نگاه و قلم خود آن شخص می‌باشد.

 از آنجا که نویسنده، شخصیت اصلی داستان نیز است، هدف به تصویر کشیدن تجربیات و دستاوردهای او در زندگی‌ست.

این نوع نوشته‌ها، اغلب با توصیفی از اوایل کودکی شروع می‌شود و از لحاظ زمانی، جزییات وقایع اساسی در طول زندگی به تفصیل توضیح داده می‌شود. کتاب زندگی‌نامه شامل اطلاعاتی درباره محل تولد و بزرگ شدن فرد، تحصیلات، حرفه، تجربیات و چالش‌هایی است که نویسنده در طول زندگی با آن روبرو شده ‌است.

آموزش نگارش زندگی‌نامه

1. آموزش نگارش بیوگرافی (نوشتن زندگی‌نامه شخصی به قلم شخص دیگری)

1. ابتدا به زندگی کسی که می‌خواهید از او بنویسید علاقه‌مند شوید.

چراکه در این صورت جمع‌آوری اطلاعات در مورد او و زندگی‌اش برایتان راحت‌تر و لذت‌بخش‌تر خواهد شد.

2. واقعیت‌های زندگی او را مستقیماً از خودش دریافت کنید.

از آنجا که بیوگرافی‌ها می‌توانند از اسناد قابل استناد باشند، بسیار مهم است که اطلاعات اولیه مثل تاریخ و مکان تولد و … در آن دقیق باشد.

3. اطلاعات دست اول را به دست آورید.

سعی کنید داستان خود را با چیزهایی که دیگران نمی‌دانند، جذاب کنید.

4. جذاب‌ترین موضوعات را برجسته کنید.

زندگی شخصی که می‌خواهید از او بنویسید حتماً سراسر اتفاقاتی جذاب و جالب است. این شما هستید که باید جذاب‌ترین آن‌ها را انتخاب کنید.

5. از فن توصیف استفاده کنید.

برای کسی که شخص اول داستان شما را نمی‌شناسد، توصیف ویژگی‌های جسمی، روحی و حتی عادات آن شخص می‌تواند کمک کند تا زودتر با نوشته ارتباط برقرار کند.

2. آموزش نگارش اتوبیوگرافی (نوشتن زندگی‌نامه شخص به قلم خود شخص)

۱. خط زندگی خود را بنویسید.

نگارش زندگی‌نامه شخصی را با جستجو در زندگی خود شروع کنید. بر روی یک خط از بدو تولد تاکنون مثلاً با بازه زمانی پنج سال به پنج سال نقاطی را تعیین کنید و در بین این بازه‌های زمانی اتفاقات مهم و تأثیرگذار را بنویسید. مثلاً از ۵ سالگی تا ۱۰ سالگی، از ۱۰ تا ۱۵، ۱۵ تا ۲۰ و … . سعی کنید در بین این بازه‌های زمانی هرچه را که به یاد می‌آورید را یادداشت کنید و وسواس خاصی نداشته باشید. این کار به شما کمک خواهد کرد اولاً تمامی حوادث و وقایع را که به یاد می‌آورید را بنویسید و ثانیاً این وقایع و حوادث بر روی یک طیف زمانی مرتبی قرار گیرند.

  • در نظر داشته باشید که زندگی‌نامه شما از لحظه تولد شروع نمی‌شود. شما می‌توانید حتی از تاریخچه زندگی خاندانتان شروع به نوشتن کنید. می‌توانید از زندگی پدربزرگ و مادربزرگتان شروع کنید، به والدینتان برسید و همین‌طور ادامه دهید. چنین اطلاعاتی از تاریخچه خانواده، دید دقیق‌تری از شما و زندگی‌تان به خوانندگان ارائه می‌دهد.
  • می‌توانید از دانشگاه رفتنتان، شغلتان، روابطی‌تان، بچه‌هایتان و سایر حوادث مهم بنویسید.

۲. شخصیت‌های مهم را معین کنید.

هر داستان خوب شخصیت‌های جذابی دارد. شخصیت‌های زندگی شما چه کسانی هستند؟ اولین فرض بر این است که والدین شما احتمالاً در کنار همسر و فرزندانتان نقش‌های اصلی را بازی کنند. اما شما می‌توانید به این‌ها اکتفا نکنید و خوب فکر کنید تا مهم‌ترین و اصلی‌ترین شخصیت‌های زندگی‌تان را که تأثیرات واقعاً شگرفی در زندگی شما گذاشته‌اند را پیدا کنید. این افراد می‌توانند از جمع دوستان و یا همکاران و امثالهم باشند.

  • معلمین، مربیان و حتی رئیس شما در کار احتمالاً بیشترین تأثیر را در زندگی شما داشته باشند. سعی کنید شخصیت‌های دوست و دشمن را در زندگی خود پیدا کنید.
  • درباره دشمنانتان در زندگی نیز فکر کنید. همیشه انعکاس تضادها باعث افزایش هیجان و عواطف در داستان می‌شود.
  • شخصیت‌ها می‌تواند شامل حیوانات، افراد مهمی که شما تمایل داشته آن‌ها را ببینید و ندیدید و حتی شهرهایی باشد که شما خاطراتی در آنجا داشته‌اید باشد.

3. وقایع تاریخی را فراموش نکنید

نکته مهم دیگری که در چاپ کتاب زندگی‌نامه نقش کلیدی و مهمی را ایفا می‌کند، این است که در تعریف داستان زندگی‌تان به وقایع اتفاق افتاده مهم تاریخی زمان حاضر حتماً اشاره کنید. اگر مخاطب هنگام مطالعه داستان زندگی شما از این آگاه شود که شما در چه دوره‌ای از لحاظ فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، زندگی کرده‌اید بهتر می‌تواند با داستان زندگی شما همراه و همسو شود و راحت‌تر برای او قابل پذیرش خواهد بود.

4. دقیق باشید

در چاپ کتاب زندگی‌نامه به این نکته هم توجه کنید که با جزئیات و دقیق، نکات مهم و اصلی را تعریف کنید تا متن شما برای خواننده قابل‌لمس باشد و از ذکر ویژگی‌های ریز و مهم جسمی و روحی خودتان در داستان زندگی‌تان نیز غافل نشوید.

پس از پایان یافتن متن چندین بار آن را بازخوانی و اصلاح کنید؛ سپس از تعدادی از افراد نزدیکتان بخواهید که متن را با دقت مطالعه کنند و نظرشان را در مورد شفاف بودن داستان، جالب بودن و سرگرم‌کننده بودن آن بپرسید و نظرات اطرافیان را نیز در چاپ زندگی‌نامه خود دخیل کنید.

5. شخصیت‌های مهم داستان را برجسته کنید

در زندگی هر فردی، افرادی وجود دارند که نقش تأثیرگذاری داشته و سبب تحول در زندگی فرد می‌شوند. این شخصیت‌های مهم و اثرگذار هم دوستان و هم دشمنان زندگی شما هم می‌توانند باشند. گاهی در زندگی یک فرد، پدر یا مادر قهرمان زندگی‌اش هستند و یا گاهاً یک دوست، همکار، هنرمند و… البته حیوانات هم می‌توانند در داستان زندگی شما نقشی داشته باشند.

6. بهترین داستان زندگی‌تان را به بیرون بکشید.

شاید در زندگی شما وقایع مختلفی اتفاق افتاده باشد اما در نظر داشته باشید که بهترین آن‌ها را ترسیم کنید. زندگی‌نامه‌ها معمولاً موضوعات محدودی دارند که شما می‌توانید در نگارش زندگی‌نامه‌تان هر یک از این موضوعات را منعکس کنید. در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • داستان کودکی: اعمم از اینکه شما دوران کودکی خوب یا بدی داشته‌اید، شما می‌توانید برخی از وقایع دوران کودکی را ترسیم کنید تا خوانندگان بدانند شما که بوده‌اید و چه تجاربی در آن زمان داشته‌اید. شما می‌توانید دوران کودکی‌تان را به قسمت‌های کوچکی تقسیم کنید و روایتی از آن‌ها بکنید که شخصیت شما را نمایان سازد. برای مثال واکنش‌های والدینتان هنگامی‌که شما حیوان خانگی خریدید، روابطتان با دوستانتان و … .
  • داستان عشقی: می‌توانید داستان عشق و عاشقی‌های خود را نیز منعکس کنید و روایتی از آن بنویسید. برای بسیاری از خوانندگان این موضوع جذاب است.
  • دوران بحران‌های هویتی: می‌توانید از بحران‌ها و مشکلات روحی خود که معمولاً انسان‌ها در دوره‌های خاصی گرفتار می‌شوند بنویسید.

7. کتاب را با لحن خود بنویسد.

وقتی افراد زندگینامه می‌خوانند، دوست دارند که بینش دقیقی نسبت به زندگی نویسنده پیدا کنند. اگر سبک نگارش شما رسمی باشد، احتمالاً خوانندگان حس خواهند کرد که با یک کتاب دانشگاهی و علمی روبرو هستند و نخواهند توانست دید دقیق و حس شفافی از زندگینامه شما به دست آورند.

  • وقتی‌که شما با یک دوست زندگی خود را روایت می‌کنید با چه لحنی صحبت می‌کنید؟ آیا رسمی و دانشگاهی است یا خودمانی؟ شما می‌توانید به همان شکل در نگارش زندگینامه‌تان اقدام کنید. سعی کنید از کلمات و واژه‌هایی که خودتان کمتر از آن‌ها استفاده می‌کنید در نگارش استفاده نکنید.
  • به شکلی بنویسید که واقعاً همان‌گونه هستید. اگر آدم شوخی هستید می‌توانید سبک نگارشتان به همراه طنز باشد، اگر فردی شدیداً عاطفی هستید سعی کنید متن عاطفی باشد و … . سعی کنید زندگینامه‌تان همان حسی را داشته باشد که اطرافیان و دوستانتان از سبک شخصیتی شما دارند.

8. زندگی‌تان را تعریف کنید.

لازم نیست حتماً رک و راست همه‌چیز را بگویید، اما آنچه که اهمیت دارد این است که با زندگی خودتان و اتفاقات آن روراست و صادق باشید. سعی نکنید زندگینامه‌تان تبدیل به لیستی از موفقیت‌هایتان باشد یا اینکه انعکاسی صرف از اتفاقات بد و منفی. تمامی جنبه‌های زندگی‌تان را بازگو کنید از موفقیت‌ها گرفته تا شکسته‌ها و در روایت خود صادق باشید و هر آنچه که واقعاً رخ‌داده را بنویسید.

  • افکار درونی خود را فاش کنید. از عقاید و افکار خود صحبت کنید از عقایدی صحبت کنید که احتمالاً بیشتر جنجالی باشند.
  • اینکه بخواهید تمامی امور مثبت را از زندگی خود بازگو کنید برای هیچ‌کس جذاب نخواهد بود. شما اشتباهاتی در زندگی داشته‌اید، و سعی نکنید سراغشان نروید.

9. از طیف زمانی استفاده کنید

در واقع در چاپ زندگی‌نامه باید یک طیف زمانی مشخص همچون زمان بدو تولد تا اواخر عمر را ترسیم کنید و تمام خاطرات موجود در این میان را شرح دهید. به‌عنوان مثال می‌توانید بازه‌های خاص زمانی ۵، ۱۰ ساله و… تعیین کنید و تلاشی برای تشریح خاطرات موجود در این بازه‌های زمانی خاص بکنید.

مراحل انتشارات و چاپ کتاب‌های زندگی‌نامه

1. تایپ تخصصی کتاب اطلاعات بیشتر

2. ویراستاری کتاب اطلاعات بیشتر

3. صفحه‌آرایی کتاب اطلاعات بیشتر

4. اخذ شابک یا ISBN اطلاعات بیشتر

5. طراحی جلد کتاب اطلاعات بیشتر

6. اخذ فیپا اطلاعات بیشتر

7. اخذ مجوز چاپ و نشر کتاب اطلاعات بیشتر

8. اخذ مجوز طرح جلد کتاب اطلاعات بیشتر

9. لیتوگرافی کتاب (مخصوص چاپ افست) اطلاعات بیشتر

10. چاپ کتاب و انواع آن

الف. چاپ دیجیتال کتاب (چاپ کتاب در تیراژ پایین) اطلاعات بیشتر

ب. چاپ افست کتاب (چاپ کتاب در تیراژ بالا) اطلاعات بیشتر

10. صحافی کتاب اطلاعات بیشتر

11. اعلام وصول و ثبت کتاب در خانه کتاب اطلاعات بیشتر

نکته: جهت کسب اطلاعات بیشتر منوی مراحل انتشارات و چاپ کتاب‌ را مشاهده فرمایید.

چاپ کتاب‌های زندگی‌نامه در تیراژ پایین و حداقل تعداد

این انتشارات جهت رفاه نویسندگان چاپ در تیراژ محدود را نیز در دستور کار خود قرار داده است.

لازم به ذکر است که در چاپ تعداد محدود کلیه مراحل چاپ و نشر کتاب طی خواهد شد اما در نهایت تعداد کتاب‌های چاپ شده جهت کاهش هزینه‌های نویسندگان محدود چاپ می‌شود.

حداقل تیراژ چاپ در چاپ کتاب در تیراژ پایین، 10 جلد است. شما با چاپ تنها 10 جلد می‌توانید به عنوان نویسنده نام‌تان را در کتابخانه ملی ثبت کرده و از تمام مزایای چاپ کتاب و حقوق مادی و معنوی آن بهره ببرید.

مدت زمان فرآیند انتشارات و چاپ کتاب‌های زندگی‌نامه

مدت زمان انجام کل فرآیند انتشارات و چاپ کتاب‌های زندگی‌نامه 30 الی 40 روز می‌باشد.

نکته: جهت کسب اطلاعات بیشتر منوی مدت زمان فرآیند انتشارات و چاپ کتاب‌ را مشاهده فرمایید.

چاپ فوری کتاب‌های زندگی‌نامه در کمترین زمان

در صورت درخواست صاحب اثر انتشارات کتیبه نوین با داشتن تیم‌های حرفه‌ای این توانایی را دارد که در مدت زمانی کمتر از زمان اعلام شده کتاب را چاپ کند، بدون اینکه از کیفیت کار کاسته شود. به‌طوری‌که تمامی مراحل با دقت انجام می‌شود و در نهایت کتاب قابل استعلام خواهد بود.

چاپ فوری کتاب یعنی کلیه مراحل اداری و اجرایی چاپ کتاب در هر تیراژ و صفحه، بسیار سریع‌تر از روال معمولی اما با همان کیفیت و قیمت انجام شود تا بتوانید بدون دغدغه از امتیازات چاپ کتاب حتی در محدودترین زمان ممکن بهره‌مند گردید.

چاپ فوری کتاب و اخذ کلیه مجوزهای چاپ کتاب در سریع‌ترین و کوتاه‌ترین زمان ممکن با قیمتی که همواره بی‌رقیب بوده است از طریق انتشارات کتیبه نوین ممکن شده است.

هزینه مراحل انتشارات و چاپ کتاب‌های زندگی‌نامه

از آنجا که هزینه‌ مراحل انتشارات و چاپ کتاب به‌روز محاسبه می‌گردد جهت کسب اطلاع از هزینه‌ها به منوی هزینه‌ مراحل انتشارات و چاپ کتاب مراجعه فرمایید.

در مورد چاپ و نشر کتاب بیشتر بدانید…

صفحه اصلی وب‌سایت انتشارات کتیبه نوین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *