شرایط چاپ کتاب معتبر به شرح زیر میباشد:
داشتن پروانه نشر توسط ناشر
اولین گام رعایت قوانین چاپ کتاب، داشتن پروانه نشر توسط ناشر است. نشر کتاب بدون داشتن پروانه نشر کتاب از سوی ناشران اقدامی غیرقانونی است و متأسفانه اعتبار نویسندهای که برای چاپ کتاب به این مراکز چاپ کتاب مراجعه میکنند خدشهدار خواهد شد. پس از نوشتن کتاب، نسخه خطی کتاب خود را برای گذراندن قوانین چاپ کتاب و دریافت مجوزهای لازم در اختیار ناشر قرار دهید و بر روند چاپ کتاب خود نظارت داشته باشید.
اخذ مجوزهای چاپ کتاب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه کتاب
جهت چاپ قانونی و قابل استعلام کتاب میبایست قبل از چاپ مجوزهای زیر توسط انتشارات اخذ شده باشد:
- شابک اطلاعات بیشتر
- فیپا اطلاعات بیشتر
- مجوز قبل از چاپ کتاب اطلاعات بیشتر
- مجوز طرح جلد کتاب اطلاعات بیشتر
- مجوز اعلام وصول کتاب اطلاعات بیشتر
نگارش محتوا در راستای قوانین کشور
از موارد مهمی که بخشی از شرایط اصلی و ارزشمند چاپ کتاب به حساب میآید این است که، محتوای ارائه شده جهت چاپ و نشر، مطابق با قوانین و خطمشیهای جامعه باشد. قطعاً اگر محتوا و موضوع کتابی متناسب با قوانین کشور نباشد، شرایط لازم برای انتشار را نخواهد داشت و هیچ کتابی نمیتواند با زیر پا گذاشتن شروط لازمه به چاپ برسد.
محتوای مناسب و مفید
ارائه محتوای مناسب در حوزههای مختلف آموزشی، اجتماعی، داستانی و … از جمله شروط لازم و مهم برای به چاپ رسیدن یک کتاب است. با توجه به اینکه سطر به سطر کتابها، توسط نهادهای صدور مجوز، ناشران و نهایتاً خوانندگان مطالعه و بازبینی میشود، توجه و انتخاب موضوع مناسب و مفید، میتواند شرایط را برای چاپ کتاب شما آسانتر کند.
شرایط چاپ کتابهای ترجمه شده
شاید برای شما هم این سؤال ایجاد شود که شرایط چاپ کتابهای ترجمه شده در ایران به چه صورت است؟
شرایط چاپ کتاب ترجمه شده در کشور ما فرق چندانی با انتشار یک کتاب تألیفی ندارد. در سراسر دنیا ترجمه یک کتاب به اجازه نویسنده کتاب نیاز دارد، در ایران مترجمها میتوانند با کسب اجازه از نویسنده، به صورت نامهنگاری، فرآیند انتشار و ترجمه کتاب را پیش ببرند.
البته نبود اجازه نویسنده خارجی، هیچ خللی در روند انتشار کتاب ایجاد نمیکند و مترجم میتواند بدون کسب اجازه، کتاب مورد نظر خود را ترجمه و منتشر کند اما بهتر است که اجازه نیز به شرط ادب و حتی حمایت نویسنده اصلی گرفته شود.