در مورد چاپ و نشر کتاب بیشتر بدانید...

چگونه ناشر و انتشارات معتبر برای چاپ کتاب‌مان پیدا کنیم؟

چگونه ناشر و انتشارات معتبر برای چاپ کتاب‌مان پیدا کنیم؟

کلیه کتاب‌هایی که امروزه با عنوان «کتاب پرفروش» شناخته می‌شوند، دارای ناشرهای معتبر و مجربی هستند. در واقع می‌توان گفت که در بعضی از شرایط، حتی نقش ناشر از نویسنده نیز حیاتی‌تر است؛ بنابراین، می‌توان بیان کرد که یکی از مهم‌ترین موارد مربوط به موفقیت کلی کتاب شما،‌ توجه به نکات مهم در انتخاب ناشر و انتشارات است. در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم.

1. انتخاب ناشر متناسب با موضوع کتاب

پس از آماده‌سازی متون کتاب توسط نویسنده مرحله‌ای بسی مهم‌تر بر سر راه نویسنده قرار خواهد گرفت و آن انتخاب ناشر مناسب  است. ناشری که انتخاب می‌کنید باید در زمینه کتاب شما فعال باشد و قبلاً کتاب‌هایی با موضوع کتاب شما چاپ کرده باشد.

در این موضوع باید دقت داشته باشید که ناشری که انتخاب می‌کنید حتماً برای کتاب شما مناسب باشد. مسلماً ناشر به تنهایی در کتاب مؤثر نیست و حتی یک ناشر کودک هم می‌تواند یک کتاب علمی را چاپ کند.

متناسب بودن ناشر چقدر می‌تواند در کتاب تأثیر داشته یاشد و برعکس انتخاب ناشر نامناسب ممکن است چه لطمه‌ای به کتاب وارد کند. منظور نام ناشر نیست بلکه ماهیت فعالیتی یک ناشر است که گاهی در نام ناشر نیز بروز پیدا می‌کند.

مسلماً از نظر قانونی و از دید وزارت ارشاد هیچ وجه تمایزی بین ناشران نیست. (البته قطعاً ناشران پرکار و فعال با سایرین تفاوت‌هایی دارند). ولی در بین برخی مراکز علمی و ادبی همیشه این‌طور نیست و دقت کنید با توجه به موضوع کتاب و موارد دیگر اقدام به انتخاب ناشر کنید. انتخاب نامناسب ناشر می‌تواند به رزومه شما لطمه وارد کند.

2. انتخاب انتشارات معتبر دارای پروانه نشر

کد انتشاراتی را می توانید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استعلام فرمایید. متاسفانه اخیراً برخی مراکز که شغل واقعی آن‌ها نشر کتاب نبوده جهت استفاده از معافیت مالیاتی ناشران اقدام به اخذ مجوز نشر کرده و در کنار مشاغلی چون فروش پایان‌نامه، چاپ کاتالوگ و تراکت، عکاسی، موسسه تبلیغاتی و … اقدام به فریب افراد با وعده‌های دروغین می‌نمایند. پیشنهادهای وسوسه‌انگیز و دور از منطق از مشخصه‌های این‌گونه مراکز است.

دیگر مشخصه بارز این‌گونه مراکز سواستفاده از نام ناشران معتبر است که با افزودن پسوند و یا پیشوند به نام یک مؤسسه معتبر و با استفاده از این خلاء قانونی اقدام به فریب افراد می‌نمایند. این‌گونه مراکز به ناشران مغازه‌ای معروفند حتی چنانچه دفتر هم داشته باشند.

3. توجه به رزومه ناشر در انتخاب ناشر

یکی از مؤلفه‌های سنجش اعتبار ناشر، رزومه ناشر است. برای بسیاری از مراکز علمی رزومه ناشری که کتاب را چاپ کرده دارای اهمیت می‌باشد.

تعداد کتاب‌های ناشر و همچنین تعداد کتاب‌های ناشر در سال اخیر را در سایت مؤسسه خانه کتاب ببینید. در اینصورت می‌توانید به وضعیت ناشر در کل و در آن سال پی ببرید.

البته قطعاً تعداد آثار یک ناشر مهم نیست و موارد دیگر را هم باید در نظر گرفت ولی ادعای دروغ برخی از مراکز در مورد سابقه‌شان را به این طریق درخواهید یافت. هیچگاه فقط به ادعاها توجه نکنید معمولاً در مواجهه با مراکز کوچک شاهد ادعاهای خلاف واقع خواهید شد. این‌گونه مراکز بدون پشتوانه بوده و خلاف ادعاهایشان را (مثلاً سابقه ۱۵۰۰ کتاب یا ۲۰ سال سابقه نشر) را براحتی با جستجو در سایت مؤسسه خانه کتاب درخواهید یافت. ملاک ادعاهای هر مرکزی سایت مؤسسه خانه کتاب می‌باشد.

در این خصوص می‌توانید از پیوندهای زیر کمک بگیرید:

جستجوی ناشر مورد نظر در خانه کتاب

جستجوی انتشارات کتیبه نوین در خانه کتاب

4. انتخاب ناشر دارای وب‌سایت معتبر

در وب‌سایت رسمی هر انتشارات اطلاعاتی موجود است که توجه به آن‌ها می‌تواند شما را در انتخاب‌تان کمک کند. از جمله:

  • داشتن نماد اعتماد الکترونیکی
  • داشتن نماد ساماندهی
  • داشتن آدرس و کد پستی معتبر
  • داشتن تلفن ثابت جهت پیگیری

نکته: جهت کسب اطلاعات بیشتر منوی راهنمای انتخاب ناشر و بهترین انتشارات را مطالعه فرمایید.

در مورد چاپ و نشر کتاب بیشتر بدانید…

صفحه اصلی وب‌سایت انتشارات کتیبه نوین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *