بناهای معنوی، طرحی برای آینده

اشتراک گذاری:

بناهای معنوی، طرحی برای آینده

عنوان کتاب:

بناهای معنوی، طرحی برای آینده

نویسنده: محمدعلی بخشی زنجیرانی
ناشر: کتیبه نوین
قطع کتاب: رقعی
شابک: 978-622-307-527-8
تعداد صفحه: 66

قیمت محصول:​

معرفی کتاب: در شکل‌های مختلف موجود در طبیعت نسبت‌های معینی را می‌توان مشاهده کرد. این نسبت‌های هندسی تابع اصول انتزاعی و فرا طبیعی با اعتقاد بر مقدس بودن موضوع، خود دارای یک زبان نمادین با ویژگی‌های روحانی دانسته شده‌اند. از این‌رو آن را هندسه مقدس نامیده‌اند. در جهان هستی، هندسه از سایر علوم چهارگانه فیثاغورثی یعنی حساب، موسیقی و نجوم تفکیک‌ناپذیر بود. خالقین اماکن مقدس معمارانی بودند که با هندسه پیوند نزدیکی داشتند.

علم هندسه ابزار قدرتمندی در دست مهندس است که با استفاده از آن می‌تواند تناسب‌های آسمانی را اندازه‌گیری کند و تعادل، هماهنگی، زیبایی و نظم را روی زمین بیافریند. از این‌رو هندسه در نزد معمار هم علم و هم هنر است.

یگانه مطلق، هدف نهایی هنر و معماری بر اساس هندسه مقدس است. عالم وجود، والاترین تجلی حکمت الهی، خلق شده توسط یگانه مطلق به‌عنوان یک واقعیت معقول و در نتیجه ریاضی، توسط بناهای معماری مقدس و در یک زبان رازآمیز و نمادین منعکس می‌شود تا نظم، هماهنگی و زیبایی الهی را بیان کند.

افلاطون می‌گوید: هندسه شناسایی آن هستی است که هرگز دگرگون نمی‌شود، و نه شناسایی هستی‌هایی که تابع زمان‌اند و گاه پدید می‌آیند و گاه از بین می‌روند. هندسه نفس را به سمت حقیقت سوق می‌دهد و در انسان روح حکیمانه را می‌پروراند.

ارتباط وابسته و هماهنگ اجزا جهان دیدنی، خود انعکاسی از ارتباط هماهنگ مشابهی در جهان نادیدنی و نیز میان جهان‌های دیدنی و نادیدنی است. هماهنگی و تناسب ارتباط نزدیکی با نظم عالم دارند و بدین سبب است که آفرینش زیباست.

در ساختمان‌های کامل اجزا مختلف باید دارای نسبت‌های متقارن دقیقی نسبت به کل طرح باشند. از طریق دستگاه‌های تناسب است که همه اجزا به‌صورت هماهنگ دارای پیوستگی در داخل و با کل مجموعه می‌باشند، و بنابراین یک طرح خوشایند فراهم می‌شود.

معماری بر اساس هندسه مقدس کیهان را در ابعاد زمینی آن نمایش می‌دهد، در یک بنای معماری، همه ابعاد هم در تمامیت آن (ارتفاع، طول، عرض) و هم در اجزا آن (شامل الگوهای سطحی هندسی) به هم پیوسته‌اند و هرگز جدای از هندسه نیستند.

هندسه نقشی اساسی در طراحی بناهای انرژیک و فضاهای شفابخش دارد. از دیدگاه عملکرد خارجی استفاده از هندسه به‌عنوان هنر برای خلق شکل‌ها، الگوها و تناسب‌ها، معمار بزرگ جهان را به یاد می‌آورد و صور نوعی را فرا می‌خواند. از دیدگاه عملکرد داخلی، هندسه به‌عنوان علم برای انتخاب ابعاد سازه‌ای مانند ارتفاع، طول و عرض ساختمان و اجزا سازه‌ای آن بر رفتار سازه‌ای ساختمان حاکم است، رفتاری که از هندسه تبعیت می‌کند و هندسه درست باعث می‌شود که ساختمان دارای کارکرد درستی باشد.

الگوهای تکرارشونده نماد ایده لایتناهی و بی‌زمانی هستند. زیبایی و هماهنگی‌ای که در الگوهای هندسی مشاهده می‌شود یک نظم هندسی بالاتر و عمیق‌تر، یعنی قوانین کیهانی را منعکس می‌کند. انسان روحانی در صدد کشف الگوهای هندسی به‌عنوان وسیله درک و رسیدن به خداست.

در قلمرو بناهای طراحی شده بر اساس هندسه مقدس کیفیات سازه‌ای نظیر مقاومت، سختی و پایداری را نباید به‌عنوان معیارهای اصلی و تعیین‌کننده طراحی در نظر گرفت. این عملکرد و عناصر سازه‌ای است که از شکل کلی بنا پیروی می‌کند، چنان‌که خود شکل هم بدون عملکرد درست هیچ مفهومی ندارد.

کلیدواژه‌ها: معماری، هندسه در معماری، هندسه مقدس در بناها و تأثیرات آن

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “بناهای معنوی، طرحی برای آینده”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات پیشنهادی