اخبار انتشارات کتیبه نوین

۱۵۸ کتابخانه در خوزستان در حال خدمات دهی هستند

۱۵۸ کتابخانه در خوزستان در حال خدمات دهی هستند

به گزارش خبرنگار مهر، عباس حسین‌زاده بعد از ظهر امروز سه‌شنبه در نشست هم‌اندیشی و اهدای کتاب اظهار کرد: آیات قرآن کریم به کتاب کتابت، تفکر، دانش و خردورزی اشاره دارند و تفکر جز لاینفک قرآن است به طوری که اولین آیه‌ای که به پیامبر (ص) نازل شد از جنس کتاب است.

وی افزود: در موضوع کتاب و کتابت مسئله با اهمیتی وجود دارد و آن این است که یک مرحله خطرناک‌تر از جهل به نام توهم دانایی وجود دارد؛ تشخیص توهم دانایی و اینکه چه ساختاری را باید داشته باشیم تا به مبارزه با آن برویم، کار دشوارتری است اما کتاب می‌تواند به عنوان یک رسانه برای ما گره‌گشا باشد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان گفت: در حوزه کتابخانه‌های عمومی متولی حوزه امر کتاب، نهاد کتابخانه‌های عمومی است به جز چند کتابخانه مثل آستان قدس رضوی، کتابخانه مجلس، کتابخانه آیت الله مرعشی و… که مستقل هستند.

حسین‌زاده بیان کرد: شاید بسیاری از پایگاه‌ها و کتابخانه‌های در سراسر خوزستان موقعیتی را که کتابخانه‌های کانون در مساجد دارند، نداشته باشد؛ برخی از کتابخانه‌های استان در موقعیت بد جغرافیایی قرار دادند و شاید خیلی کارآمدی و کارکرد درست نداشته باشند.

وی ادامه داد: در حال حاضر در استان خوزستان ۱۵۸ کتابخانه در حال خدمات دهی هستند، ۱۱ پروژه در حال ساخت و ۳۸ کتابخانه به صورت مشارکتی فعالیت می‌کنند؛ در کتابخانه‌های استان در مجموع ۴۶۰ نفر نیروی کتابدار به صورت دو شیفت خدماتی را به مراجعه کنندگان ارائه می‌دهند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان با اشاره به اینکه در یک کتابخانه چندین وظیفه وجود دارد، عنوان کرد: گردآوری یکی از این وظایف است که بر اساس نیاز جامعه خود باید گردآوری منابع صورت گیرد و این در علم کتابداری الفبا محسوب می‌شود که اگر درست انجام نشود، هدر رفت سرمایه و شاید زمان را خواهیم داشت.

حسین‌زاده اظهار کرد: طبیعتاً تنوع جامعه ما بسیار بالا است به طور مثال ذائقه فرهنگی مردم شمال با جنوب کشور فرق دارد، پس باید بر اساس ذائقه به سراغ سنجش و تأمین منابع برویم که گاهی با خرید و گاهی با هدیه اتفاق می‌افتد.

وی در ادامه وظیفه دوم را آماده سازی منابع اعلام و عنوان کرد: اگر می‌خواهیم وارد یک مدار جدید بشویم باید همه این اقدامات جزو الزامات اولیه کتابخانه قرار بگیرند؛ پس از گردآوری، آماده سازی و ذخیره، مسئله اشاعه و ترویج مهم است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان ادامه داد: در نهاد کتابخانه‌ها این آمادگی وجود دارد که سامانه برگزاری مسابقات کتابخوانی در اختیار کانون‌های فرهنگی قرار بگیرد تا در مناسبت‌های مختلف و با موضوعات مختلف، مسابقات کتابخوانی ویژه مساجد برگزار شود؛ مسابقات کتابخوانی دیگر مثل گذشته نیست که تنها به صورت چهار گزینه‌ای باشد بلکه آن را می‌توان در رشته‌های مختلف مثل پویش کتاب خوان، داستان سرایی، شعر سرایی، نقاشی برای کودکان و … درگیر کرد.

حسین‌زاده تصریح کرد: در صورت امکان با وزارت فرهنگ و ارشاد رایزنی صورت گیرد تا کتابخانه‌های کانون خوزستان که مخزن‌دار هستند و کتابدار متصدی دارند، به عنوان پایلوت به سامانه مدیریت کتابخانه‌های تحت وب وصل شوند که این امر می‌تواند ظرفیتی را در زمینه افزایش سرانه مطالعه ایجاد کند.

اخبار انتشارات کتاب کتیبه نوین

صفحه اصلی سایت انتشارات کتیبه نوین